22.2.13

Звернення




Щоб наші будні стали святом чистоти і порядку
Шановна громадо!
… Кожен із нас добре знає просту істину: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Аих та побутових відходів, які у будь-якому цивілізованому суспільстві утилізують, вивозять у відведені для того місця, прибирають щодня вулиці…. І від злагодженої роботи комунальників залежить зовнішні вигляд наших міст, їх ошатність і привабливість. А досягнути бажаних результатів ми можемо лише разом, спільними зусиллями усієї громади. За підрахунками комунальних служб, кожен дорослий житель нашого міста у середньому за рік викидає приблизно – 300 кг твердих побутових відходів. Сюди не входять ні будівельні, ні промислові відходи. При чому ми викидаємо сміття як організовано (в помийницю, урни тощо), так і неорганізовано (куди доведеться). Щоб не потонути в купах сміття і не отруїтися продуктами його розкладання, це сміття треба якось утилізувати або, простіше кажучи, кудись вивозити. Звичайно, при недостатньому державному фінансуванні вирішувати всі питання, які стоять перед міською радою, не можливо. Хоча на сьогоднішній день ми робимо все від нас залежне, щоб підтримувати життєдіяльність та чистоту нашого міста на належному рівні.
У травні 2012 р. було проведено конкурс на визначення виконавця послуг із вивезення та знешкодження твердих побутових відходів на території Кременця. За результатами проведеного конкурсу, відповідно до протоколу засідання конкурсної комісії від 10.05.2012 р. №1 та рішення виконавчого комітету Кременецької міської ради від 10.05.2012р. №57, приватне підприємство «Катруб» визнано виконавцем послуг. Між ПП «Катруб» та виконавчим комітетом Кременецької міської ради в особі міського голови Ковальчука О.А. на підставі рішення виконавчого комітету №77 від 17.05.2012р. було укладено договір на надання послуг з вивезення побутових відходів на території нашого міста.
Приватне підприємство «Катруб» з метою впорядкування надання послуг з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів на території м.Кременець з 01.06.2012р. виставило контейнери для забезпечення надання послуг населенню, організаціям і установам міста. Через засоби масової інформації ми повідомили усіх без винятку Споживачів (підприємства, установи, організації, суб’єкти підприємницької діяльності, мешканців) про те, що відповідно до ч.3 ст.20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», п.4.9.3. Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку в м.Кременець (затверджені рішенням сесії Кременецької міської ради від 22.03.2011 р. № 190), Споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі Типового договору. Постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008р. №1070 затверджено Типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Таким чином, необхідність укладання договору на надання житлово-комунальних послуг передбачена Законом  і його укладання визначено як обов’язок, а не право Споживача.
Наша спільна мета – зробити для всіх кременчан проживання в рідному місті зручним і приємним, перетворити його на щоденне маленьке свято. Але без допомоги жителів міста зробити це не можливо, тому, шановні кременчани, звертаюсь  до вас з проханням вчасно заключити угоди на вивезення і утилізацію ТПВ з ПП «Катруб», проявити громадську позицію та взяти активну участь у прибиранні прибудинкових територій і вчасно сплачувати за надані вам послуги. Не може бути так, щоб всі смітили і ніхто не платив за це. Памятаймо: забезпечити чистоту в рідній домівці, на своїй вулиці, в усьому місті - ми зможемо лише громадою.         
З повагою, Кременецький міський голова,
                                                                                                                               Олексій Ковальчук      

No comments:

Post a Comment