14.2.13

Школа громадської активності


Тернопільська молодь практикувала у Кременці


рнополі проходить молодіжний овсітньо-громадський проект “Школа громадської активності”. Цей проект, завдяки громадській організації “Файне місто” (організацію заснували випускники першої школи), сміливо можна назвати найуспішнішим молодіжним освітнім проектом Західної України.

Організатори хочуть через проект надати молодим громадським активістам Тернополя знання та навички, що дозволять підвищити  ефективність їх громадської роботи, також ознайомлять з механізмами лобіювання інтересів громади, та впливу на прийняття рішень місцевою владою. Але одним з найбільших завдань проекту є  формування, створення громадських молодіжних центрів впливу.
За словами Омеляна Івана, координатора Молодіжного крила Політичної Партії “Фронт Змін” та за сумісництвом одного з тренерів проекту: “Такі молодіжні групи впливу закладуть початок створення нового за якістю громадського суспільства в місті. Нашим першочерговим завдання є підтримка таких ініціатив. Саме вони зможуть дати нам гарантію стабільного демократичного розвитку”.
Завершальний тренінг школи проходив в мальовничому Кременці. На виїзному тренінгу Школи Громадської Активності учасники три дні ламали голови над вирішенням модельованих конфліктів, шукали компроміси між владою, громадою та бізнесом, а також творили власні проекти.
Свій досвід у депутатській діяльності, співпраці зі ЗМІ та активній участі у соціальних мережах, через лекції-тренінги, передали молодим активістам депутати Тернопільської обласної та Кременецької міської рад – Степан БАРНА та Сергій СІМЧУК. Вони розкрили власні секрети успіху у мережах: FACEBOOK, TWITTER, FOURSQUARE, VK особистий сайт та інше. Адже саме так їм вдається донести максимум інформації людям про свою діяльність.

«У соціальній мережі задовольняється потреба молодих людей у самовираженні. Наявністю власного профілю можна донести до інших специфіку своєї індивідуальності, викладаючи власні фото та відео, пишучи нотатки, розміщуючи цікаву інформацію у себе на стіні. Соціальні мережі дають можливість бути фотографом, журналістом, письменником тим, хто не може висловити себе у своїй професії, та ще й здобути поціновувачів своєї творчості», - зазначає Степан БАРНА.
Сергій СІМЧУК у своїй лекції наголошує: «Користування соціальними мережами, на думку соціальних психологів, розвиває здатність навчатися. Завдяки присутності у соціальній мережі молода людина вчиться оперувати великими масивами інформації з величезної кількості різних галузей. Дуже часто навчання в середній школі не пропонує подібної можливості, оскільки зорієнтовано більше на запам’ятовування та відтворення вже готової інформації. Тож уміння молодих людей швидко зорієнтуватися у незвичній ситуації, легко знайти та відсортувати необхідну інформацію набувається саме завдяки використанню новітніх комунікаційних технологій. Сподіваємось, що вже найближчим часом ми зможемо побачити результати роботи молодих громадських активістів».
(Вл.інф.)

No comments:

Post a Comment