20.2.13

Реальні результати роботи




Реальні результати роботи
Головному бухгалтеру одного із тернопільських підприємств-імпортерів пред’явлено звинувачення в несплаті 5млн.грн. податків

 Вказане підприємство, займаючись виготовленням харчової продукції, використовувало продукцію рослинництва іноземного походження. Як свідчили дані податкової звітності, м підприємством із закордону, а частина надходила від вітчизняних постачальників.
Здавалося б, нічого протизаконного. Єдина різниця, що, імпортуючи сировину, за неї доводиться сплачувати до бюджету митні платежі, а оформлення документів про її придбання на території України давало можливість зменшувати обсяги належних до сплати податків.
Саме такий характер поставок і зацікавив оперативників податкової міліції Тернопільської області.
І, як виявилось, недаремно. Встановлено, що вітчизняні постачальники мають ознаки фіктивності та входять до складу «конвертаційного центру», а документи, на підставі яких у обліку тернопільського підприємства відображено прихід сировини від них, є підробленими.
Втрати бюджету від таких махінацій становлять 5 млн. гривень податку на додану вартість та податку на прибуток.
Кримінальним кодексом України за несплату податків в особливо великих розмірах передбачено покарання у вигляді штрафу на суму від 255 до 425 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років з конфіскацією майна.
                                                       О.В. Кондратюк,
 в.о. заступника начальника
      ВПМ Кременецької МДПІ      

No comments:

Post a Comment