14.2.13

Трибуна народного депутата

Михайло Головко звітує перед громадою

Під час Різдвяних канікул, коли більшість з нас проводить час у родинному колі, народний депутат від ВО “Свобода” Михайло Головко звітував перед виборцями про свою діяльність у новому парламенті.
У перший день нового року націоналісти традиційно святкують день народження провідника української нації Степана Бандери. За участі Михайла Головка у Збаражі і в Кременці відбулися урочистості з нагоди 104-річниці від дня народження Степана Бандери.
Уже через тиждень Михайло Головко зустрівся із працівниками Кременецького ВПРГ. У ході зустрічі народний депутат привітав усіх присутніх з Новим роком, Різдвом Христовим і прийдешніми святами, прозвітував про перші дні роботи у парламенті. Працівники колективу поділилися із депутатом проблемами у своїй галузі, передали звернення із проханням підтримати колектив Кременецького ВПРГ філії УМГ “Львівтрансгаз” у розв’язанні їхніх першочергових проблем на рівні Національної комісії регулювання електроенергетики та Міністерства палива та енергетики України.
8 січня у селі Велика Іловиця, що на Шумщині, вже традиційно відбулася святкова літургія пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського. Святкову літургію очолив владика Нестор, єпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ Київського патріархату. На запрошення отця Андрія і громади сіл на богослужіння прибув народний депутат України Михайло Головко, який уже неодноразово відвідує ці святі місця, і всебічно сприяв у побудові храму Преподобного Амфілохія Почаївського.
18 січня на запрошення громади Почаєва та працівників комунальної лікарні на Тернопільщині відбулася зустріч із народним депутатом України свободівцем Михайлом Головком. Медики звернулися до Михайла Головка з проханням не допустити скорочення працівників лікарні міста Почаїв. Медичний персонал стурбований можливими скороченнями, оскільки в майбутньому це може призвести до закриття лікувального закладу. Варто зазначити, що проблема в медичному закладі Почаєва виникла після наказу Управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА. Згідно з цим розпорядженням, в області в лікувальних закладах у рамках так званої “оптимізації” ліквідовують 600 ліжко-місць, хоча суть проблеми лежить у недофінансуванні охорони здоров’я.
“Скрізь, де я проводжу зустрічі, люди звертаються до мене з одними й тими самими бідами, всі ми щоденно відчуваємо на собі тягар україножерського режиму Януковича. Той бюджет, який прийняли регіонали, спрямований на фізичне знищення українців: урізаються соціальні виплати, падає рівень медицини й освіти, скорочуються робочі місця, а от комунальні тарифи та ціни на продукти першої необхідності лише зростають. У регіоналів немає грошей на дітей та пенсіонерів, зате у них вистачає нахабності витрачати мільйони на адміністрацію президента. Московський ставленик Янукович уже готує під прихватизацію на користь Кремля нашу святиню – Почаївську лавру! На ці цілі передано 15 мільйонів гривень, а от для того, щоб зберегти пологове і хірургічне відділення для мешканців Почаєва, грошей не знайшлося».

22 січня 2013 року тернопільські та хмельницькі свободівці разом відсвяткували День Соборності України. 94-річчя з дня проголошення Акту Злуки націоналісти відзначили на мості через річку Збруч між Підволочиськом Тернопільської області й Волочиськом Хмельницької області. У заході взяли участь депутати Верховної Ради України Михайло Головко, Ігор Сабій, депутати обласних, районних, міських рад та всі небайдужі українці. В традиційному для обох обласних організацій “Свободи” заході цьогоріч взяло участь понад 1000 українців.
Михайло Головко провів особисті прийоми громадян і прозвітував про свою роботу в парламенті у Шумському, Лановецькому, Підволочиському, Збаразькому та Кременецькому районах. Він розповідав присутнім про роботу фракції ВО “Свобода” у Верховній Раді, про запропоновані свободівцями законопроекти та ініціативи, зокрема в економічній сфері, щодо захисту української мови, дотримання законності у стінах парламенту, боротьбу із “кнопкодавством” тощо. За результатами прийому Михайлом Головком буде спрямовано низку депутатських звернень та запитів щодо вирішення питань, із якими звернулися громадяни.
Скрізь люди радо вітали Михайла Головка, адже подекуди чи не вперше до них завітав депутат Верховної Ради. З приходом в український парламент свободівців люди нарешті відчули, що у них є справжні народні депутати у Верховній Раді.
Роман Напованець

No comments:

Post a Comment