26.2.13

ДПС України інформує



Нова декларація з ПДВ: одна на всіх
З 05.02.2013р. набрав чинності наказ Мінфіну України, яким внесено зміни до власного наказу від 25.11.2011р. № 1492 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість».
                Згідно зі змінами скорочено кількість податкової звітності з ПДВ шляхом переходу від чотирьох існуючих на сьогодні форм податкових декларацій з ПДВ до однієї. При цьому всі платники ПДВ подаватимуть податкову декларацію з ПДВ з відміткою «загальна».
                Переробні підприємства, підприємства, зареєстровані як субєкти спеціального режиму оподаткування, і сільськогосподарські підприємства, які здійснюють діяльність відповідно до п.209.18 ст. 209 Податкового кодексу України, подаватимуть, крім декларації з ПДВ із вищезазначеною відміткою, ще й декларацію з ПДВ з відміткою про спеціальний режим оподаткування для відображення відповідного виду діяльності платника.
                Нова форма декларації з ПДВ запроваджується для подання податкової звітності починаючи з 01.04.2013р.   
Податкова звітність з ПДВ та збору за спеціальне використання води
         ДПС України повідомила, що платник податку зобов’язаний до податкової декларації з ПДВ, яка подається до органу ДПС з прочерками, також додавати копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді за відповідний звітний період, оскільки Податковим кодексом України  та нормативно- правовими актами не передбачено, що подання цих копій залежить від стану господарської діяльності платника податку та від наявності чи відсутності податкових зобов’язань та податкового кредиту у відповідному звітному періоді.  

З  1 лютого 2013 року набрав чинності наказ Мінфіну України, яким затверджено нові форми податкових декларацій збору за:
- спеціальне використання поверхневих та підземних вод; спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; спеціальне використання карєрної, шахтної, дренажної води;
- спеціальне використання води для потреб гідроенергетики;
- спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту.
                Визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПА України від 24.12.2010р. № 1009.


No comments:

Post a Comment