20.2.13

ДПС України інформує


                                           
ДПС України інформує
Зустріч з бізнесом

            Шляхом конструктивного діалогу вирішують усі проблемні питання оподаткування податківці та представники бізнесу району.
            На традиційній черговій зустрічі із представниками малого і середнього бізнесу предметом розмови було питання оподаткування підприємців в умовах дії Податкового кодексу України, кампанія «Декларування – 2013». Відкриваючи зустріч, начальник Кременецької МДПІ  Ярослав Міщук наголосив, що в рамках податкової реформи запроваджено низку сервісів для платників податків, таких як: створення комфортних умов європейського рівня – відкриття центрів обслуговування платників податків, запровадження послуги з оперативного вирішення проблемних питань - сервісу «Пульс податкової», інформаційних сервісів для платників податків, онлайн-сервіс – «Податковий асистент». Крім того, з 1 січня 2013 року через електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків» у режимі реального часу громадяни мають змогу подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет, не відвідуючи податкові органи. Ярослав Геннадійович ознайомив присутніх з умовами подання звітності засобами телекомунікаційного звязку, оформленням документів для укладення договору на надання послуг електронного цифрового підпису та отриманням сертифіката електронного ключа. Надзвичайно активно обговорювали субєкти господарювання питання оподаткування та декларування доходів за 2012 рік.
В зустрічі  із представниками бізнесу брав участь голова осередку Асоціації платників податків Кременеччини Стефанський В.А., керівники малих підприємств та підприємці.
            Конструктивна розмова про створення сприятливого податкового середовища, налагодження співпраці між податківцями та підприємцями пройшла в атмосфері взаєморозуміння.                                 

 

           

До уваги громадян!

Кременецька міжрайонна державна податкова інспекція запрошує громадян до декларування своїх доходів за 2012 рік.


Декларація  подається особисто до податкового органу за місцем проживання до 1 травня.

Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які отримували протягом 2012 року такі доходи:
- отримані орендодавцем при надані нерухомості в оренду,якщо орендар є фізичною особою, яка не є субєктом господарювання;
- отримані орендодавцем при наданні рухомого майна в оренду, якщо орендар є фізичною особою, яка не є субєктом господарювання;
- у вигляді вартості успадкованого майна у межах, що підлягає оподаткуванню;
-  від продажу рухомого майна (автомобілів, тракторів, антикваріату тощо);
- від продажу нерухомого майна особою, у власності якої перебував обєкт нерухомості, відчужений за рішенням суду про зміну власника та перехід права власності на таке майно;
-  іноземні доходи;
- дохід у вигляді подарунка від фізичних осіб, які зобовязані сплатити податок до      нотаріального оформлення договору дарування;
- дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди;
- інші доходи, з яких протягом 2012 року податок не утримувався.

Виконайте конституційний обов’язок – задекларуйте свої доходи!

 
До уваги платників податків!


У середу,  27 лютого 2013 року,  з 11.00 до 12.00 год. на ваші запитання щодо оподаткування фізичних і юридичних осіб та подання звітності в електронному вигляді відповідатиме перший заступник начальника Кременецької МДПІ Тівон Ольга Петрівна за телефоном 2-13-56.




 
Платники Кременеччини за січень сплатили до бюджету понад 4,6 млн.грн.


За січень 2013 року  Кременецькою МДПІ до Зведеного бюджету мобілізовано 4620,4 тис.грн. податків і платежів,  що на 989,6 тис. грн. більше ніж за відповідний період минулого року та на 461,6 тис.грн. більше доведеного завдання. Забезпечено виконання доведеного прогнозного завдання на 111,1%.
До місцевого бюджету за січень 2013 року поступило 3407,9 тис.грн. або на 791,7 тис .грн. більше за відповідний період минулого року та на 712,7 тис.грн. більше від доведеного завдання. Забезпечено виконання доведеного прогнозного завдання на 126,4%.
Надходження до Державного бюджету за січень 2013 року по Кременецькій МДПІ склали 1212,5 тис.грн.

No comments:

Post a Comment