30.1.13

Михайло Головко: "Оптимізація" Почаївської лікарні – знущання з мешканців міста, жителів навколишніх сіл, численних прочан


"
18 січня 2013 року на запрошення громади Почаєва та працівників комунальної лікарні на Тернопільщині відбулася зустріч із народним депутатом України свободівцем, Михайлом Головком. Участь у заході також взяв депутат Тернопільської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Богдан Гачкевич та депутати-свободівці Почаївської міськради Костянтин Красовський та Микола Замковський.
Зустріч відбулася у форматі зборів представників громади міста Почаїв та колективу комунальної лікарні, про що в кінці зустрічі було складено протокол зборів. Медики звернулися до Михайла Головка з проханням не допустити скорочення працівників лікарні міста Почаєва. Медичний персонал стурбований можливими скороченнями, оскільки в майбутньому це може призвести до закриття лікувального закладу. Слід зазначити, що проблема в медичному закладі Почаєва виникла після наказу Управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА. Згідно з цим розпорядженням, в області в лікувальних закладах у рамках так званої "оптимізації" ліквідовують 600 ліжко-місць, хоча суть проблеми лежить у недофінансуванні охорони здоров'я. Окрім цього, вже найближчим часом десятки працівників лікарні можуть опинитися на вулиці, оскільки хірургічне й пологове відділення на порозі закриття. І це, не зважаючи на те, що 2012 року в хірургічному відділенні було проведено більше 400 операцій.
"Таке "реформування" медичної галузі призведе до того, що медичні послуги стануть важкодоступними для усіх верств населення. Отже, це стане поштовхом до погіршення стану здоров'я мешканців. Не можна допустити, щоб у місті, яке щорічно відвідує понад 1 мільйон паломників-туристів не тільки з України, але із-за її меж, не було медичного закладу. "Оптимізація" Почаївської лікарні – знущання не тільки з мешканців міста, а й з жителів навколишніх сіл, численних прочан. Оскільки до Почаївської Лаври їдуть зцілюватися, як правило, хворі та немічні люди, то в силу різних обставин їм нікуди буде звернутися по медичну допомогу. Наше завдання – докласти всіх зусиль, аби зберегти лікувальний заклад у Почаєві", – зазначив під час зустрічі з медичним колективом народний депутат України свободівець Михайло Головко.


Депутату Верховної Ради України
ГОЛОВКУ М.Й.

Адміністрація та колектив Почаївської районної комунальної лікарні звертається до Вас з наступним проханням.
Почаївська районна комунальна лікарня обслуговує населення загальною кількістю 26,5 тис. Щорічно місто Почаїв та Почаївську Свято-Успенську Лавру відвідують 800 — 900 тис. паломників і туристів, які неодноразово звертаються за медичною допомогою.
Почаївська РКЛ функціонує на 101 ліжко і щорічно на стаціонарному лікуванні перебувають 3.5 тис. пацієнтів.
Відповідно до Концепції із реформування галузі охорони здоров'я, в 2013 році планується оптимізація ліжкового фонду із скороченням пологових та хірургічних ліжок Почаївської РКЛ. Це не дасть можливості для надання медичної допомоги вагітним, породіллям, хворим із хірургічними захворюваннями і стане загрозою життю та здоров'ю пацієнтів, а також призведе до скорочення штатних одиниць - 20 та вивільнення працівників  - 25, працевлаштувати яких не буде можливості

Для надання невідкладної медичної допомоги хворим, їх необхідно буде транспортувати в Кременецьку РКЛ та інші лікувальні заклади санітарним транспортом. Наявний санітарний транспорт зношений, потребує постійного ремонту та значних затрат коштів. Реальне фінансування не дає змоги забезпечити виділення коштів для придбання санітарного автомобіля для Почаївської районної комунальної лікарні.


Просимо Вашого сприяння у вирішенні питання про збереження статусу Почаївської РКЛ з усіма відділеннями, які функціонують на даний час та у придбанні санітарного транспорту.



Головний лікар Почаївської  РКЛ                                        Б.Є.Кучер і трудовий колектив

Депутату Верховної Ради України
ГОЛОВКУ М.Й.
Я, Черепенко Віталій Микитович, депутат Почаївської міської ради від ВО «Свобода», завідувач хірургічним відділенням Почаївської районної комунальної лікарні, звертаюся до Вас з наступним проханням.
Хірургічне відділення Почаївської РКЛ функціонує на 15 хірургічних ліжок і надає невідкладну та планову хірургічну допомогу населенню, загальною кількістю 26,5 тис. чол. У відділенні проводиться більше тисячі різного ступеня складності оперативних втручань на рік. Хірургічна активність становить 62 6%.
Відповідно до Концепції із реформування галузі охорони здоров'я, в 2013 році планується оптимізація ліжкового фонду із скороченням хірургічних ліжок Почаївської РКЛ. Це не дасть можливості для надання медичної допомоги хворим із хірургічними захворюваннями і стане загрозою життю та здоров'ю пацієнтів, а також призведе до скорочення штатних одиниць та вивільнення працівників, працевлаштувати яких не буде можливості.
Для надання невідкладної медичної допомоги хворим, їх необхідно буде транспортувати в Кременецьку РКЛ та інші лікувальні заклади санітарним транспортом. Наявний санітарний транспорт зношений, потребує постійного ремонту та значних затрат коштів. Реальне фінансування не дає змоги забезпечити виділення коштів для придбання санітарного автомобіля для Почаївської районної комунальної лікарні.
Просимо Вашого сприяння у вирішенні питання про збереження
хірургічного відділення Почаївської РКЛ та у придбанні санітарного транспорту.
г
В.М.Черепенко
Депутат Почаївської міської ради від ВО «Свобода», завідувач хірургічним відділенням Почаївської районної комунальної лікарні

No comments:

Post a Comment