30.1.13

Михайло Головко вимагає від Генпрокуратури покарати слідчих, причетних до нападу на його громадську приймальню


Резонанс

Народний депутат України, свободівець Михайло Головко скерував депутатське звернення до Генерального прокурора України Віктора Пшонки у зв'язку із нападом на громадську приймальню депутата-свободівця, вчиненим працівниками податкової міліції.
У зверненні Михайло Головко повідомляє про незаконне проникнення працівників податкової міліції на територію його громадської приймальні у селі Васильківці Гусятинського району Тернопільської області. Про це депутатові повідомили працівники ТзОВ "Мрія центр", де свободівець орендує приміщення для громадської приймальні.
Коли народний депутат прибув на місце події, працівники податкової міліції не впустили його до будівлі, де розташована його приймальня. Таким чином "правоохоронці" порушили ст. 17 Закону України "Про статус народного депутата України", якою визначене право безперешкодного доступу на всі підприємства, в установи та організації на території України, незалежно від їхнього підпорядкування, форм власності чи режиму секретності.
"Однак мені вдалося зайти у приміщення через центральний вхід і дістатися до своєї громадської приймальні, щоби пересвідчитися, що в ній не проводять обшук, ніщо не загрожує збереженню конфіденційності звернень громадян України до народного депутата та не має загрози майну народного депутата, яке він використовує для здійснення депутатської діяльності.
Увійшовши до приміщення, я одразу зауважив, що з дверей кімнати, в якій розташована моя приймальня, було зірвано табличку з написом "Приймальня народного депутата України Головка М.Й.", – розповів свободівець. Він також підкреслив: слідчий Петро Цимбалюк на неодноразові вимоги депутата відмовлявся пред'явити документ, на підставі якого відбуваються так звані "слідчі дії". Після неодноразових наполягань свободівця слідчий все ж продемонстрував копію ухвали Тернопільського міськрайонного суду від 16 січня 2013 року, якою дано дозвіл на проведення обшуку в адміністративному будинку, але… у Тернопільському, а не в Гусятинському районі! Михайло Головко вказав на це відверте фальшування слідчому Цимбалюку, однак той разом зі слідчим С.Шевчуком продовжив вчиняти свої незаконні дії щодо обшуку.
"Після цього Цимбалюк заявив, що я "перешкоджаю йому здійснювати слідчі дії" і дав вказівку не допускати мене до моєї громадської приймальні на другому поверсі. Я все ж пройшов до неї, щоби забрати звідти звернення громадян та свої особисті речі, бачачи неадекватні і незаконні дії слідчих податкової міліції. Коли я намагався вийти з приміщення, працівники податкової міліції, за вказівкою слідчих Цимбалюка і Шевчука чинили перешкоди, намагаючись збити мене з ніг і забрати мої особисті речі та звернення громадян до народного депутата України", – зазначив Михайло Головко.
Старші слідчі СВ ПМ ДПС України в Тернопільській області Шевчук Сергій Михайлович та Цимбалюк Петро Анатолійович вчинили дії, що містять ознаки складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України (незаконне проникнення у володіння іншої особи (громадської приймальні народного депутата), незаконне проведення в них огляду та обшуку, створення штучних перешкод у роботі народного депутата України службовими особами органів податкової міліції, умисне вчинення службовими особами органів податкової міліції дій (проведення обшуку у приміщенні), які явно виходять за межі наданих їм ухвалою суду прав чи повноважень та які завдали істотної шкоди охоронюваним правам народного депутата України, а також правам та інтересам громадян, які звернулися до народного депутата України).
Михайло Головко вимагає від Генпрокурора перевірити інформацію щодо наявності в діях слідчих Шевчука та Цимбалюка ознак складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України. У разі наявності ознак складу злочину вжити заходів щодо притягнення винних до кримінальної відповідальності. Також свободівець вимагає вжити заходів щодо припинення у майбутньому практики перевищення повноважень службовими особами правоохоронних органів при проведенні слідчих дій.
Прес-служба ВО "Свобода"

No comments:

Post a Comment