4.1.13

ДПС України інформує



Про декларування доходів громадянами

            Пунктом 49.3 ст.49 Податкового кодексу передбачено, що податкова декларація подається за вибором платника податків (крім тих, які належать до великих та середніх підприємств і які відповідно до п.49.4 ст.49 цього Кодексу подають до органу Державної податкової інспекції в електронній формі з дотриманням умови реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством ) в один із таких способів:
-          особисто або уповноваженою на це особою;
-          надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
-          засобами електронного звязку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Зокрема, в електронній формі платники податків можуть подати податкову декларацію до органів ДПС засобами електронної пошти через Інформаційний портал органів ДПС України, а з 1 січня 2013 р.- у режимі реального часу  через електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків».
Податковим кодексом України не передбачено інших особливостей щодо способів подання платниками податків, зокрема фізичними особами – громадянами, податкових декларацій, а саме річної декларації про майновий стан і доходи.
Для роботи в електронному кабінеті платника податків, зокрема для подання податкових декларацій в режимі on-line, платнику податків необхідно здійснити такі кроки:
-          отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової  служби, його представництвами у кожному районі;
-          завантажити з сайта Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення – «Програмний комплекс користувача ЦСК». Встановити програмне забезпечення на персональному компютері та виконати необхідні налаштування допоможе інструкція користувача.
Після цього необхідно відкрити в Інтернеті веб-сторінку «Електронний кабінет платника податків», авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу в електронному кабінеті.        

No comments:

Post a Comment