29.1.13

ДПС України інформує


                                      
До уваги платників податків

            Державна податкова служба повідомляє, що згідно зі ст.10 Закону України»Про Державний бюджет України на 2013 рік» надходження збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства зараховуються до загального фонду державного бюджету (у 2012 році вони надходили до спеціального фонду державного бюджету).
У зв’язку із змінами кодів Класифікації доходів бюджету відкрито нові бюджетні рахунки  для сплати авансових внесків з податку на прибуток – лист ДПСУ від 21.01.2013 № 1269/7/15-1317.
 За виключенням вищевказаного,  в 2013 році продовжують діяти рахунки по зарахуванню коштів до місцевого та державного бюджетів, які діяли в 2012 році.
             Реквізити рахунків для зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2013 році можна уточнити в Кременецькій МДПІ за тел.2-28-17.

                               Звертаємо увагу

31 січня 2013 року – останній день подання юридичними особами податкової декларації з податку на нерухоме майно.


                  До уваги платників податків!  

Термін подачі  річної звітності  по єдиному податку, декларації про майновий стан і доходи, декларації по податку на прибуток, розрахунку екологічного податку, збору за водокористування  закінчується 11 лютого 2013 року .
Нагадуємо, що податкові декларації з фіксованого податку, земельного податку та орендної плати за землю подаються до Державної податкової інспекції не пізніше 20 лютого поточного року.


«Електронна» касова стрічка запрацювала у штатному режимі. Йде підключення користувачів

            Почалося підключення субєктів господарювання, які використовують касові апарати, до «електронної стрічки»- системи передачі даних про готівкові операції на сервери податкової служби.
            Нагадуємо, з 1 січня 2013 року в Україні набрали чинності законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій. Новий сервіс був в пілотному режимі протестований наприкінці 2012 року  та на сьогодні працює в штатному режимі.
            Підприємці мають можливість подавати звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.
            При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною. Реєстратори розрахункових  операцій повинні, згідно з вимогами,  бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів- спеціалізованим пристроєм у вигляді картки та плати для комп’ютера, який захищає дані від втручань.
            Обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений Нацбанком України інформаційний еквайрер-організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування.
            За оцінками фахівців Міндоходів, такий формат моніторингу розрахункових операцій значно скоротить податковий аудит підприємців – користувачів касових апаратів, адже усі розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.
            У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог  законодавства – протягом першого півріччя 2013 року  до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.


З 2013 року дохід від продажу або обміну авто не оподатковуватиметься

            З 1 січня 2013 року набули чинності положення Податкового кодексу України про оподаткування доходів від продажу автомобілів, мотоциклів, мопедів.
            Так не оподатковується дохід, який платник податків отримав від продажу протягом звітного (податкового) року одного з обєктів рухомого майна – легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда. У разі продажу протягом року двох і більше обєктів рухомого майна, отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.
            Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну)обєктів рухомого майна регламентовано ст. 173 Податкового кодексу, в яку Законом України від 02.10.12 №5413-VI внесено зміни.   

No comments:

Post a Comment