29.10.12

Чари виборчої ночі

І сміх, і гріх
Чари виборчої ночі
 (ремікс)

    Наближається найдорожче серцю кожного громадянина свято – Вибори народних депутатів. День виборів і Верховна Рада – найбільш улюблені і шановані в народі. Найсвятіше і найглибше таїнство громадянської віри – це таїнство втілення органу законодавчої влади новими депутатами. Надходить тиха і дивна, сповнена таємниць, незважаючи на відеозапис, Свята ніч підрахунку голосів.
    Члени виборчих дільниць витрясають бюлетені з урн на столики для підрахунку. Все спить і мовчить. Не сплять лише пастухи в Києві. Вони розмовляють про те, що буде написано виборцями, про те, чи пошле Господь Спасителя нації із котроїсь з вибраних партій чи мажорів. Голова ЦВК – вісник появи в країні нових Рад. «Не бійтеся, – каже він, – я сповіщу вам велику радість для цілої країни. Нині в місті Черновецькім-Поповім народилася Верховна Рада, й ось вам ознака: ви знайдете депутатів, занесених у списки переможців».
    Роде наш, вслухайся, як співає Батько-Оберіг Конституції осанну новонародженій Раді, як промовляє словами одкровення і молитви до нас, земних, втілений Президент, сповиваючи кожного депутата, як свою Сім’ю, пільгами і недоторканістю. Давно живуть Вибори, живе віра, поїть коріння нації пам’яттю її предків. Бо коли ще збираються отак, за спільними урнами, усі разом – і живі, і покійні, і ті, хто в дорозі, хіба що на виборах Президента. День виборів з’єднує покоління тонкою, але нерозривною, зі спеціальним захистом, ниточкою бюлетенів.
    Святочне приміщення Верховної Ради – не просто приміщення, а храм, де не може бути ані сварки, ані підступу, ані незгоди чи якихось чвар, немає місця поганій думці, язичницькому слову, недоброму вчинку. Тут Президія в пошанівку у депутатів, тут у мирі вся Рада – невід’ємна частина нашої влади, влади для нас.
    Сімейства найпопулярніших лідерів громади проведуть святкову ніч у Києві, в Криму або в Карпатах, у скромних хатинках, придбаних за партійні внески чи чесно зароблені гроші на недосяжній висоті над рівнем життя їхніх виборців. Пани, товариші і друзі – проходимці у Верховну Раду, першочерговим завданням вважають підвищення життєвого рівня громадян, і свого в тому числі. А число їх – легіон. Усі вони переконливо твердять, що їхні команди – єдині, які знають, як забезпечити високий рівень соціальних гарантій для громадян, але спочатку для себе, як для елітних, найкращих представників громади. Так, вони знають, що треба змінити, знають, як робити, бо вже робили. І це правда – кожен з нас переконався в дієвості задекларованих програм за час перебування при владі чи первинного накопичення капіталу, що є неможливим одне без іншого в нашій-їхній країні. На зустрічах із журналістами проходимці (у Верховну Раду) повідають, що їх найменше цікавить, ким вони будуть в майбутньому, найголовніше – якою буде країна. Ми їм віримо: кому, як не народним обранцям, виводити державу з руїни, в яку вони ж її і перетворили.
    Нехай же запанують між ними єдність, братня любов та моральні і громадянські чесноти. Хай нарощують вони свої сили і капітали для великої праці та стануть прикладами для інших. Нехай світосяйне проміння  зірок виборчої ночі осяває їхні думки і серця світлом правди, миру, любові, злагоди і розуму. Нехай Господь допоможе лідерам суспільства, цим мудрим, далекоглядним, толерантним політичним діячам, великим патріотам, зробити нашу-їхню країну квітучою державою, а її людей (себе в першу чергу), заможними, ще заможнішими, найзаможнішими!
  
    З новими Виборами! З Новим щастям, дорогі краяни!

2002-2012р.р.                                                                                                    Віктор Чубатий

No comments:

Post a Comment