3.10.12

Підмити беріг твердій опозиції - справа не хитра


Окрема думка 

     Не варто нікому копати яму під іншого, бо сам можеш в ту яму впасти. Такої мудрості має дотримуватися кожний справжній українець, що сповідує християнські заповіді. Життя завжди вчить мудрості, а найкращим суддею, що може розсудити правильність наших вчинків, буде час. Час невблаганний ,бо наближується до завершення передвиборчих пристрастей і фіналом буде недільний день, коли проходитимуть вибори народних депутатів.
     Виборчий округ, що охоплює Стрийський і Жидачівській  райони Львівської області, не став виключенням з українських передвиборних пристрастей. На цьому окрузі зареєструвалося більше десятка претендентів. Серед них адмірал  Ігор Тенюх. Він також претендував бути єдиним опозиційним кандидатом.  Для цього навіть потоваришував з деякими теперішніми депутатами від опозиції . Заручався їх підтримкою і намагався вскочити на повному ходу до останнього вагону демократичного поїзда, коли формувалися списки Об’єднаної опозиції.  Але в окрузі тоді він не був помітний. Тільки чутки поширювалися про такий намір. Найбільше до роботи з виборцями тоді приклався Олег Канівець з власним фондом «Добре серце».  Також за тими чутками, на адмірала Ігоря Тенюха ставили ставки деякі депутати від чинної влади, бо він давно товаришує з донецькими. За президентства Віктора Ющенка донецькі разом з адміралом Ігорем  Тенюхом правили бал на  українському Чорноморському флоті. Тоді зустрічі з шахтарськими керівниками переросли у довготривалі і плідні зв’язки. Можливо, в той час народилася у них думка, що адмірал має піти у відставку з подальшою роботою на Партію регіонів у  Галичині .
     За задумом Адміністрації Президента Януковича, Ігор Тенюх пішов у відставку, щоб очолити націонал-патріотичні настрої у Криму. Також колишній військовий мав стати авторитетом для всіх моряків, хто служить на Чорноморському флоті.  Таке завдання йому було під силу. Та коли на Заході  України розгорілися передвиборчі баталії, Партія регіонів виставила важку артилерію. У свій час адмірал служив на тральщику і вміє ставити загороджувальні засоби, щоб туди не проникли ворожі сили. Тепер він має загородити вхід до парламенту Олегу Канівцю.
     Також разом з Ігорем Тенюхом до Стрия і Жидачева приїжджали старі контррозвідники для того, щоб налагодити мережу провокаторів і агітаторів. Найвірогідніше поставити заслін Олегу Канівцю має адмірал, а до парламенту, за планом президентської Адміністрації, зайде ударник Андрій Кіт. Спрацювати проти опозиції повинні всі. Так сталося, що зараз ковдру опозиційно налаштованих галичан переманює адмірал у військовій формі з відзнаками на грудях.  Ігор Йосипович тягне справно ковдру на себе.  Багато місцевих мешканців задаються питанням, чому псевдопатріот не хотів балотуватися від патріотичних сил Кримського півострова. Там він повинен був доказувати українську демократію.
      Ігор Тенюх для багатьох стриян маловідомий. Для того, щоб сподобатися, він одягнув адміральські регалії і мандрує по місту. Напрошується думка, що так само  цигани водили по містах і селах ведмедів з метою заробітків і ошуканства довірливих мешканців. Які цигани можуть стояти за паном військовим, видно без морських збільшуваних приладів. Також він повинен пояснити,  чому нерівномірно поділено Чорноморський флот. За тим поділом до України  відійшли поламані і технічно застарілі кораблі, що годяться тільки на металобрухт, а на користь Росії було віддано більшу частку флоту з його інфраструктурою. Прикладом неправильних поділів стала підводна субмарина «Запоріжжя», яка не може зануритися під воду. На ремонт цього подарунку від адмірала затратилося понад 60 мільйонів гривень. Ціна адміралу  і його далекоглядності невелика.
      Теперішня влада не спитає Ігоря Тенюха за помилки і зловживання в минулому тільки через те, що він їй відслужить ціною власної гідності на шкоду своєму краю.
       Досить ударно вдаряє по опозиції земельний барон Андрій Кіт. Через земельні махінації впав його рейтинг на окрузі. Щоб приборкати розгойданий човен, що  хитається на Стрийському плесі, доклався пан Кличко.  На  Стрийську площу прийшло чимало вболівальників братів Кличків. Сірою мишею виглядав Андрій  перед потужним важковаговиком.  Зараз пан Кіт немає великого бізнесу у Жидачівському районі, бо фірму продав французам. За словами колишнього директора його підприємства, у французів він заробив близько дванадцяти мільйонів на оборудці земельних паїв. Хитромудрий план перенести бізнес до сусідніх районів області мав під собою,  на думку Андрія Кота, розумну зернину істини. За тими задумами його невідомі афери на Жидачівщині і Ходорівщині принесли б успіх. Також з Верховної Ради набагато легше маніпулювати думкою селян і брати в оренду земельні паї. У парламенті з групою однодумців від Адміністрації Януковича зручніше подолати мораторій на продаж землі і закупити її за безцінь з подальшим перепродажем іноземцям. Тепер найважливіше завдання у мешканців округу, щоб не допустити до парламенту всіх, хто хоче продати землю і збагатитися не тільки на контрабанді творів мистецтва , а й продажі землі.
                 Може тоді, коли донецька каста взяла шефство над Чорноморським флотом, і зросла дружба І.Тенюха з владою.  Кожний претендент на місце у парламенті прагнув бути від Об’єднаної опозиції. Така прерогатива дає до 10 відсотків голосів виборців.  Тепер виборці, заангажовані керівництвом Об’єднаної опозиції, на рівні опозиційності.
     Настав осінній сезон, і мешканці нашої країни закінчують збирати врожай.  Про золоту пору говоритимусь повсюдно. Але цьогорічна осінь запам’ятається виборчими перегонами до Верховної Ради. Кожні вибори дивують всіх запаморочливими ходами з багатьма невідомими. Сотні політтехнологів змагаються в довершеності. Також  їм на допомогу прийшли соціологи, котрі безперестанку підраховують симпатії. Наука вибирати апробовується на мешканцях України з педантичною точністю. Кожні відхилення миттєво виправляються. Без упину обливаються брудом кандидати для зменшення їх рейтингу. Здебільшого вдень претенденти з командою відвідують церкви для проведення спільних богослужінь зі своїми виборцями, а вечорами розробляють брудну оборудку, яка принесе послаблення авторитету суперника. Християнських заповідей ніхто не дотримується.
                                                                           Володимир Моршинський,
 м.Стрий,
Львівщина

No comments:

Post a Comment