16.10.12

Ідемо до виборів




Переконливу перемогу по 164-му виборчому окрузі здобуває єдиний узгоджений кандидат від Об’єднаних сил опозиції Михайло ГОЛОВКО
Північний округ Тернопільщини є безперечно найцікавішим у нашій області як з точки зору його неоднорідності в сенсі сполучення двох історичних регіонів Галичини та Волині, так і завдяки надзвичайно великій кількості кандидатів-мажоритарників, що балотуються до Верховної Ради. Тривалий час серед провідних кандидатів не було безперечного лідера електоральних уподобань. Така ситуація, безумовно, сприяє активній боротьбі за симпатії виборців, що часто супроводжується значними зловживаннями у формі явно неправдивих тверджень. Зокрема, чого варте гасло Володимира Гульовського: «Єдиний місцевий кандидат», або ж банери фонду «Галичина-Волинь», що стверджують, буцімто усі містечка і села підтримують Володимира Клименка. Звісно, можливо, частина правди у словах «Підволочиськ за Клименка» є, проте далеко не весь Підволочиськ, а навпаки - дуже мала частина мешканців цього славного міста підтримують кандидата-олігарха! Однією з найпоширеніших маніпулятивних технологій є, як відомо, замовна соціологія, основна мета якої роздувати рейтинги кандидатів, переманюючи на їх сторону частину виборців, котрі воліють бути з переможцями. Як відомо, кількість таких людей є доволі великою і коливається в межах 8-15 %. Хто тільки не грішив, роздуваючи собі рейтинг… Як правило, чим нижча реальна підтримка, тим вищий рейтинг малюють собі кандидати.
Проте, як відомо, все таємне раніше чи пізніше стає явним. Цілком очікувано лідером народної симпатії у 164-му виборчому окрузі став кандидат від Об’єднаних сил опозиції Михайло Головко. Його рейтинг продовжує стрімко зростати, чому є кілька причин. По-перше, на відміну від своїх основних конкурентів - банкірів з сумнівною репутацією Клименка та Ломаковича – Головко в тернопільській політиці з’явився не вчора, і тим більше не перед виборами. Він ось уже понад десятиліття є активним учасником громадсько-політичного життя області. По-друге, популярності Михайлові додає його бездоганна репутація. Він - молодий енергійний політик з твердими націоналістичними переконаннями. І нарешті: безумовною перевагою Головка є те, що він єдиний узгоджений кандидат від Об’єднаних сил опозиції. Прості арифметичні підрахунки дають нам змогу переконатися, що, об’єднуючи навколо себе прихильників ВО Свобода та ВО Батьківщина, єдиний кандидат, котрим є Михайло Головко, здобуває переконливу перемогу над опонентами. Адже сумарний рейтинг цих політичних сил значно перевищує 50 %.
Для розумних людей - а їх на Тернопільщині більшість - очевидним є те, що саме Об’єднані сили опозиції виступають проти режиму Януковича! Інші ж прямо або опосередковано підтримують янучар. Саме Михайло Головко є єдиною альтернативою провладним і технічним кандидатам.
Роман Напованець

No comments:

Post a Comment