29.10.12

ДПС України інформує


ДПС України інформує
Українська податкова міліція виступила з ініціативою створення «Фінансового Інтерполу»
Створення міжнародної системи обміну інформацією про податкові злочини стало одним з основних завдань засідання Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань держав-учасниць СНД, яке відбулося наприкінці вересня 2012 року в м. Одесі.
Під час засідання головою Координаційної ради органів податкових (фінансових) розслідувань країн СНД було обрано першого заступника Голови ДПС України – начальника податкової міліції Андрія Головача.
За словами Андрія Головача, Україна активізує спільну роботу з протистояння злочинам у сфері підакцизної продукції, відмивання коштів, виведення коштів до офшорів, правопорушень у сфері високих технологій.
Учасниками засідання було прийнято рішення, що Виконавчий комітет Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань країн СНД (КРОПР) працюватиме в Україні. Секретарем Координаційної ради обрано полковника податкової міліції України Святослава Дубину.
Довідково. КРОПР є органом галузевого співробітництва, що здійснює координацію діяльності компетентних відомств держав Співдружності. КРОПР виступає організаційною формою, яка забезпечує взаємодію у сфері виявлення, попередження та припинення економічних і податкових злочинів, реалізації політики забезпечення економічної безпеки.


В.о. заступника начальника
ВПМ Кременецької МДПІ                                                                        С.І. Ткачук

До уваги громадян – платників земельного податку!
     Кременецька МДПІ нагадує, що  закінчився термін сплати земельного податку з громадян за 2012 рік.  Громадяни, які мають заборгованість з даного податку, повинні негайно  сплатити  суму податку та  фінансову санкцію в розмірі 20% від суми податку.



До уваги платників податків!

     Кременецькою МДПІ нагадує, що останній термін сплати платежів до бюджету за вересень 2012 року – 30 жовтня 2012 року.



Запитували - відповідаємо
Як зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних вірно заповнену податкову накладну, якщо в ньому зареєстрована з таким же номером податкова накладна, яка містить помилкові показники?

     Відповідно до п.9 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246 можливості реєстрації в Єдиному реєстрі двох податкових накладних з однаковими реквізитами немає. Платник податку у разі реєстрації податкової накладної, що містить помилкові показники, повинен скласти нову податкову накладну з новим номером та зареєструвати її в Єдиному реєстрі. Податкова накладна, що містить помилкові показники, виключенню з Єдиного реєстру не підлягає.
Крім того, оскільки податкова накладна, що містить помилкові показники, не вважається податковим документом, то до неї не може бути виписаний розрахунок коригування, але вона не підлягає виключенню з реєстру виданих податкових накладних продавця та не може бути включена до реєстру отриманих податкових накладних покупця.
Наявність в Єдиному реєстрі податкової накладної з помилками спричиняє розбіжності між даними Єдиного реєстру та реєстру виданих податкових накладних платника податку — продавця. Ці розбіжності є податковою інформацією, що свідчить про можливі порушення платником податків податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи податкової служби. Не надання пояснення щодо суті таких розбіжностей та документального підтвердження своїх пояснень на обов’язковий письмовий запит органу державної податкової служби протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту, є однією з обставин, за наявності якої здійснюється документальна позапланова перевірка платника податку (пп.78.1.1 п.78.1 ст.78 Кодексу).

Де можна найти оперативні дані про всіх платниках ПДВ України?

    У відповідності до п. 183.13 ст.183 Податкового кодексу України центральний орган податкової служби розміщує дані з реєстру платників  ПДВ на своєму веб-сайті (www.sts.gov.ua) (інформація поновляється подекадно). Інформацію про анульованих свідоцтвах можна отримати  використовуючи меню «Анульовані свідоцтва платників ПДВ». Також можна використовувати сервіс «Дізнайся більше  про свого бізнес-партнера» для перевірки надійності ваших ділових партнерів.


Юридична консультація
Шановна редакціє!
Я два роки проживаю з своїм чоловіком в шлюбі, але життя в нас не складається. Якщо ми захочемо розлучитися?Що робити?
Дякую.З повагою, Людмила!
"Що робити?” – питання яке виникає в першу чергу.
Є загальні принципи, дії для тих, хто вирішив розірвати шлюб.
Спочатку необхідно визначити ключові нюанси:
1. Чи є наявність взаємної згоди подружжя на розірвання шлюбу?
2.Чи є у подружжя неповнолітні діти?
Далі діяти згідно рекомендацій, наведених нижче.
Отже, якщо ви - подружжя, яке немає неповнолітніх дітей та має спільну згоду на розірвання шлюбу, Ви маєте право звернутись до органу реєстрації актів цивільного стану з заявою про розірвання шлюбу. Через місяць від дня подання такої заяви державний орган РАЦС складає актовий запис про розірвання шлюбу.
Якщо Ви маєте неповнолітніх дітей чи один з подружжя не бажає розлучатись, єдиним шляхом у вирішенні цього питання буде звернення до суду з позовною заявою. Для цього Вам необхідно скласти юридично грамотну позовну заяву, сплатити судовий збір, зібрати пакет документів та подати  до суду відповідно до вимог підсудності, передбаченої ст.ст. 109, 110 Цивільно-процесуального кодексу України.
Через деякий час суддею буде призначено судове засідання про день і час, про який Вас буде повідомлено.
З’ясувавши у судовому засіданні всі обставини життя подружжя, суд постановить рішення про розірвання шлюбу, якщо буде доведено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечили б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей. 
Однак, якщо наявні інші обставини, такі як необхідність стягнення аліментів, розподіл спільного майна подружжя, вагітність та інше - слід звернутися за юридичною консультацією до адвоката, щоб не допустити помилки, яка може призвести до небажаних результатів.

   P.S.Шановна пані Людмило!
На жаль,  на такі питання доводиться досить часто відповідати, але я сподіваюся, що перше, ніж подавати на розлучення, Ви все добре обдумаєте. Можливо, згадаєте, як давали обіцянки перед вівтарем, як були закохані один в одного  і впевнені, що Ваше спільне життя буде наповнене щастям, гармонією і любов’ю.
Щиро раджу Вам, пані Людмило,  бережіть сім’ю, бережіть родину!
Божого Вам благословіння!

З ПОВАГОЮ І НАЙКРАЩИМИ ПОБАЖАННЯМИ,
юрист, член Національної спілки журналістів України
Роман Руснак

No comments:

Post a Comment