15.10.12

Дитячі садки Кременця працюватимуть і надалі…


Гостра проблема
Дитячі садки Кременця працюватимуть і надалі…
…Про це повідомив мер Кременця Олексій Ковальчук на зустрічі із батьками дітей дошкільних навчальних закладів. Того дня обурені батьки прийшли до стін мерії, аби отримати інформацію з перших уст від міського голови про подальшу долю дитячих садків міста.
Під час зустрічі було зазначено, що бюджет міста становить 6млн. 548тис.грн. Із них на утримання дитячих садочків передбачено 5 млн.530 тис.грн. Тож фактично майже весь бюджет Кременця складають видатки, спрямовані на дошкільні навчальні заклади, а решту використовують на утримання комунальної сфери. Тому щороку з районного бюджету виділялись кошти на допомогу мерії для забезпечення діяльності дитячих садків. Та цьогоріч ситуація змінилась не в кращий бік,. Керівництво району в особі голови районної ради Андрія Гуславського, його приспішників з адміністрації та депутатів районної ради з підлеглої йому фракції «регіоналів» забезпечили повну фінансову блокаду міської ради. І хоча бюджет міста наразі виконано на 4 млн. 50тис.грн, що складає 90% до запланованих надходжень, коштів на повноцінне утримання дошкільних закладів не вистачає. Тож делегація від батьків дошкільнят завітала спочатку до голови райради, який поспішив прозвітувати, що цього року передбачено на дитячі садки 340тис. грн. Однак він скромно замовчав, що ця сума є дотацією з державного бюджету і передбачена лише на покриття видатків по зарплаті працівникам дошкільних закладів у листопаді та грудні цього року.  
Тож не випадково на сьогоднішній день міська рада вже бере 12-ту за рахунком позику, аби профінансувати дитячі садочки. Нагадаємо, що борг із зарплат працівникам дошкільних закладів сягає майже 400 тис. грн, за опалення – понад 140 тис., за харчування – понад 80 тис.грн. Для порівняння додамо, що у 2011 році, коли видатки були значно меншими, міська рада отримала допомогу у вигляді додаткової дотації у сумі понад півмільйона гривень. Чому ж ситуація із фінансування дошкільних дитячих закладів так різко змінилась у цьому році? Чи не через те, що мер Кременця має свою громадянську позицію і вступив не в ту політичну партію?!...
Сподіваємось, що новий голова Кременецької райдержадміністрації Юрій Фецович, який замінив на посаді хабарника і корупціонера Ігоря Михальчука, з розумінням поставиться до проблем дошкільнят та їх батьків і буде сприяти у вирішенні цієї болючої проблеми, яка не має політичного забарвлення.              
(Вл.інформ)

No comments:

Post a Comment