16.10.12

Долинські негаразди


Долинські негаразди
Хащі за припудреним фасадом
В окремих відвідувачів про Долину складається враження, що місто чисте й охайне. Казкова ідилія для його мешканців закінчується за будівлею мерії, де розташовані багатоповерхівки. Тут панує первозданна природа. Хіба що для повної картини сільського життя бракує стада худоби.
Зекономити комунальні кошти можна на пастухові, якщо випасати корів на території швейної фабрики. Вона загороджена, отож є сприятливі умови для стада.  Чагарники і  бур'ян доповнюють картину безгосподарності.
Долина має  тільки припудрені фасади, чисті асфа­льтні доріжки у центральній частині міста і головні вулиці. За бутафорним благополуччям криються невпорядковані прибудинкової території, знищені дороги, відсутність комунікацій на деяких вулицях.  Місто нафтовиків перетворилося на великий базар, куди два рази на тиждень з'їжджаються мешканці району, аби щось продати чи купити.  Ринок - провідний господарський об'єкт Долини. Тут обер­таються чималі кошти, однак у комунальну казну потрапляє мізер.
Цьогорічні вибори пожвавили міське  життя. Кандидати в  народні депутати України, намагаючись купити голоси долинян, будують дитячі майданчики.
Розвитком промисловості  місцева влада, схоже, не дуже переймається. Легше продати земельну ділянку чи об'єкт, збудований у радянський час.
Виведення з міської власності кількох десятків багатоквартирних житлових будинків перетворило їх на нічийні. Через відсутність реального власника ці об'єкти не можуть обслуговувати спеціалісти газового господарства, працівники ЖКК. За ними немає належного нагляду, а мешканці самовільно замуровують вікна і перегороджують стіни у підвалах і піддахових приміщеннях.
Якщо будинки нічийні, то куди потрапляє квартплата й орендна плата за нежитлові приміщення? Навколо них неможливо впорядкувати територію, бо місту вони не належать. Тому поневіряються долиняни у дощову погоду через суцільну багнюку і подекуди непролазні хащі навколо своїх домівок. Та винуватцями всіх бід  і негараздів міські очільники намагаються зробити центральну владу. Звинувачують Президента України, прем'єр-міністра. Всі погані, крім одного - міського голови В.Гаразди.
Володимир Ліпчанськиий

No comments:

Post a Comment