16.10.12

Ліпчанський Володимир Йосифович


Ліпчанський Володимир Йосифович:
Я вже немало на землі зробив,
але й зробити ще багато мушу …
     Народився 29 травня 1962 року в с. Гузіїв Долинського району Івано-Франківської області у селянській сімї,  українець.
    У 1969р. після важкої хвороби помер батько. Цього ж року пішов у перший клас Гузіївської восьмирічної школи, після закінчення якої навчався у Дрогобицькому нафтовому технікумі за спеціальністю «Буріння нафтових і газових свердловин». До призову у Збройні Сили працював помічником бурильника у Долинському УБР. За неповних два роки роботи пройшов шлях у бурінні до п’ятого розряду.   
З 1983 по 1989 навчався у Львівському державному університеті ім.. І.Франка за спеціальністю «Журналістика».
     Після закінчення університету працював журналістом у газеті «Хосен»  і одночасно займався організацією виставок і урочистих дійств. Першим святом, яке провів разом із Степаном Левком, - відзначення 133 річниці з дня народження Івана Франка у с. Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області. Далі була організована фотовиставка Василя Пилипюка «Жінка і краса». Допомагав відновити роботу «Просвіти», а паралельно готував виставку духовної і літературної спадщини отця Герасимовича.

     В 1990 році організував виставку, присвячену 125-річчю з дня народження Митрополита УГКЦ  Андрея Шептицького. При підготовці виставки відповідав за координацію зв’язків із Митрополитом Володимиром Стернюком і медіа роботу музею. Сприяв випуску каталогу виставки «Благословляю і молюсь».
    У 1992 році став співзасновником приватного підприємства, яке надавало благодійну допомогу дитячим школам-інтернатам, асоціаціям інвалідів. Особисто виділяв кошти на будівництво церков, придбання речей церковного вжитку й організацію  урочистих заходів і свят.
    Член Асоціації деревообробних підприємств Прикарпаття.
    Два роки підряд визнавався «Людиною року» за менеджмент в управлінні підприємства дорожньої галузі.
    З початку 2012 року перейшов на журналістську роботу і працюю в газеті «Галицько-Волинські Відомості», а також публікую матеріали в газеті «Прикарпатська Правда».
     Одружений. Разом із дружиною виховуємо четверо дітей. Дружина, Ліпчанська Наталія Іванівна, працює медичною сестрою у моршинському санаторії.
     Старший син  Ігор, за покликанням  священик, одружений. Син Борис - курсант третього курсу Академії Сухопутних військ України, а син Володимир і донька Анна-Марія - школярі.

No comments:

Post a Comment