6.3.13

Актуально



Янукович попрацював з урядом
 «Будь-які спроби вихолостити зміни, уникнути відповідальності, а тим більше зберегти корупційні лазівки, будуть жорстко каратися, у тому числі відповідними кадровими рішеннями», - сказав Президент України під час розширеного засідання Кабміну, чим дав зрозуміти можновладцям, що популізм не пройде.
Присутність та виступ Віктора Януковича на розширеному засіданні уряду, яке відбулося 27 лютого, аналітики назвали кінцем чиновницького свавілля в Україні. Тональність виступу та різка критика Президента на адресу урядовців та загалом усієї гілки виконавчої влади не залишилися поза увагою ані громадськості, ані журналістів, ані навіть опозиціонерів. Сьогодні багато хто ставить собі питання: що може означати така ситуація? Відповіді слід шукати в коментарях експертних кіл та об’єктивному аналізі нової державної політики, яку реалізує український  Президент.
Політологи відзначають послідовність Віктора Януковича у бажанні інтегруватися до Європейського Союзу. Саміт Україна-ЄС засвідчив наявність великих шансів нашої держави на підписання Угоди про Асоціацію. Проте, без суттєвих змін, без модернізації економіки цей процес може відкластися на роки. Така ситуація категорично не влаштовує українське суспільство та главу держави. Саме тому Президент вирішив нагадати чиновникам, що в нашій країні хазяїн тільки один. Ім’я йому – український народ .  
Під час засідання уряду Віктор Янукович зачепив болючі для народу та неприємні для чиновників питання. Зокрема, Президент нагадав міністрам, що він очікує від них нових пропозицій щодо вирішення гострих соціальних питань.
Особливий акцент експерти роблять на проголошених главою держави нових соціальних підходах, спрямованих на майбутнє. Мова йде про наших дітей.
«Ми робимо стратегічну інвестицію в тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну практично до кінця ХХІ століття. На перший план ми повинні поставити завдання створення належних матеріальних умов для тих, хто зараз ростить дитину», - повідомив Президент України.
Не секрет, що велика кількість сімей відчувала на собі негативний вплив фінансової скрути і відчуває. Більшість українців мають обмежені можливості дати своїм дітям якісну освіту, забезпечити повноцінний фізичній і творчий розвиток. Торік було суттєво збільшено державну підтримку для малозабезпечених і непрацездатних осіб. Сьогодні Президент України переконаний, що зараз саме той момент, коли держава просто зобов’язана надати гідну підтримку дітям.
«В результаті кожна малозабезпечена сім'я отримає в середньому додаткове зростання доходів до кінця 2013 року на 619 грн. Це такий розрахунок. В 2014 році – 976, порівняно з 2012-м», - зазначив Віктор Янукович.
Окремої уваги Президент прагне надати дітям з особливими потребами, виховання і розвиток яких потребує значних зусиль і коштів. Тому розмір допомоги для догляду за дитиною-інвалідом, яка потребує постійного стороннього догляду, буде збільшено в 1,5 рази, що дасть кожній сім'ї додатково від 223 до 302 грн. щомісяця, залежно від віку дитини.
«Тому я прошу, Миколо Яновичу, Вас особисто, уряд невідкладно усунути несправедливість щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку та піклування, які водночас є інвалідами. Через бюрократичну казуїстику вони недоотримують щомісяця майже 900 грн. Ми з Вами про це говорили», - сказав Президент України.
Крім того, Віктор Янукович зазначив, що має бути розв'язана проблема дітей з вадами зору, які досі навчаються за підручниками зі шрифтом Брайля, надрукованими ще за радянських часів.
«Отже, щодо таких дітей закладено системне відставання у знаннях у чверть століття. Уряд має зняти цю проблему найближчим часом», - наголосив Глава держави.
Такі підходи Віктора Януковича свідчать про наявність повноцінної стратегії щодо розуміння важливості інвестицій у наше майбутнє. І якщо все буде реалізовано, як це запланував Президент, то історія ще оцінить цей внесок у розбудову України.
Роман Миронич, журналіст



No comments:

Post a Comment