12.3.13

Реальні результати роботи



Боротьба з «піратською» продукцією
Впродовж лютого поточного року співробітниками податкової міліції Тернопільської області спільно з працівниками Державної служби інтелектуальної власності України проведені спільні заходи, спрямовані на викриття та припинення порушень вимог Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».
Об’єктом відпрацювання стали розповсюджувачі контрафактних примірників аудіовізуальних творів.
За результатами проведених спільних заходів на території області  вилучено понад 2000 одиниць «піратської» продукції аудіовізуальних творів та фонограм на DVD дисках, упаковки яких не марковані контрольними марками, на загальну суму понад 70  тис.грн.
Стосовно розповсюджувачів складені та направлені до суду протоколи про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.164-9 Кодексу України про адмінправопорушення.
Вказані протоколи направлені до суду.
За скоєння вказаних порушень передбачено відповідальність у вигляді накладення адміністративного стягнення - штрафу на суму до 1700 гривень із конфіскацією контрафактних дисків.
У разі вчинення впродовж року повторного порушення розмір штрафу зростає – до 3400 грн. з конфіскацією «піратської» продукції.
Слід відзначити, що законом, крім адміністративної, передбачено і кримінальну відповідальність за вчинення правопорушень у цій сфері.
Зокрема, статтею 216 Кримінального кодексу України за незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених контрольних марок для маркування упаковок примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних чи голографічних захисних елементів передбачено покарання у вигляді штрафу у сумі від 8 500 грн. до 85 000 грн.


                                                                  О.В. Кондратюк,
 в.о. заступника начальника
ВПМ Кременецької МДПІ

No comments:

Post a Comment