26.3.13

ДПС України інформує


ДПС України інформує
Декларування доходів - внесок кожного громадянина у майбутнє країни

Для відомих осіб, спортсменів, акторів і громадських діячів декларування доходів та сплата податків – почесний конституційний обовязок, до якого вони ставляться відповідально. Своєю не лише спортивною і творчою діяльністю, а й громадянською свідомістю вони подають гарний приклад громадянам України.
Днями до Кременецької державної податкової інспекції декларацію про доходи, одержані в попередньому році, подав Заслужений майстер спорту України із армспорту, чемпіон Кубка Світу із армспорту Пушкар Андрій Анатолійович.
       
       
Шановні платники податків!
Якщо протягом 2012 року ви отримували доходи:
- з яких не утримувався податок;
- від осіб, які не є податковими агентами;
-отримували іноземні доходи - Ви зобовязані подати річну податкову декларацію!
        Також ви маєте право подати декларацію для отримання податкового кредиту!
Декларацію можна подати особисто або надіслати поштою до податкового органу за місцем проживання.
                               


Запитували-відповідаємо

            - Неповнолітня дитина має у власності нерухомість. Яким чином виконуються обовязки по сплаті податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки?

        Згідно із ст.6 Сімейного кодексу України від 10 січня 2002 року №2947-111 правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття.
        Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років. Відповідно до п.99.2 ст.99 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 із змінами та доповненнями грошові зобов’язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами(піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.
        Батьки(усиновителі) неповнолітніх і неповнолітні у разі невиконання грошових зобов’язань неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов’язань та/або податкового боргу.


Про особливості адміністрування збору за спеціальне використання води у 2013 році

            Державна податкова служба України повідомляє, що пунктом 32 розділу 1 Закону України від 20.11.2012р.№5503-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів» змінено ставки збору за спеціальне використання води, які передбачені статтею 325 Кодексу, а саме вони збільшені в середньому на 9,4%.
        Розділом II «Прикінцеві положення» Закону №5503 зазначено, що Закон набирає чинності з 1 січня 2013 року, за винятком окремих норм.
        З огляду на приписи статей 94 Конституції України та 4 Указу Президента України від 10.06.97 №503/97 «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності « нормативно-правові акти Верховної ради і Президента України набирають чинності через десять днів з дня їх офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самими актами, але не раніше дня їх опублікування в офіційному друкованому виданні.
        Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи згідно із статтею 58 Конституції України.
        Враховуючи викладене, норми Закону №5503 застосовуються з моменту набрання ним чинності, тобто з дня його офіційного опублікування, а саме – 04 січня 2013 року.

No comments:

Post a Comment