3.8.12

Кімната тортур у ХХІ ст.


13 липня 2012 року в Дубенському замку відкриття  постійно діюча виставка знарядь тортур і покарань. Для відтворення відповідної атмосфери використано підземелля палацу князів Острозьких, у якому збереглися архітектурні ознаки XVII століття: кам’яна і цегляна кладки, склепіння та інше. Усі пристосування для тортур, з дотриманням масштабу, будуть діючі, і кожен екскурсант зможе побачити знаряддя в дії.
Тортури - це цілеспрямоване спричинення мук ( фізичних і психічних ) з метою отримання інформації чи покарання. Подібний метод дізнання  був доступний лише заможним особам, оскільки тортури дуже дорого коштували. Польський історик і священик XVIII ст. Анджей Кітович описує тортури, які застосовувалися в часи панування короля Станіслава Августа, а оскільки наші землі до 1795 року входили до складу Речі Посполитої, то щось подібне могло відбуватись і тут. Тобто, метою виставки є показати, які саме тортури використовувались у Дубні за короля Станіслава Августа.
На виставці експонуються такі знаряддя тортур: диба, ганебний стовп, трон, колесування, гільйотина, гак для підвішування за ребро, розривання людини навпіл та інші.
Запрошуємо зануритися в епоху жорстокого середньовіччя, щоб отримати вибух адреналіну і замислитись над цінністю людського життя.
(вл.інф.)

No comments:

Post a Comment