3.8.12

Зрада України депутатами «Верховної зРади»


Зрада України депутатами «Верховної зРади»
У п'ятницю, 5 червня, в знак солідарності з мітингувальниками в Києві громадяни України висловлювали свою принципову незгоду з прийняттям "мовного" Закону в редакції Колесніченка-Ківалова.
Сергій Сімчук, депутат Кременецької міської ради зазначив: «Сьогодні, як ніколи, українці єдині, бо мову зараз захищають зі всіх областей нашої держави, і саме зараз є унікальний шанс показати, що українців не можна розділити. Розраховувати партії влади на якісь додаткові відсотки на майбутніх парламентських виборах при прийнятті закону в такій редакції – сміх. Це одна із тем, які в даний час спрямовані відвернути увагу від тих економічних прорахунків, які бють по кишені кожного українця».
Сьогодні відбулися збори депутатів місцевих рад 13 областей України, які звернулися до Президента України та Верховної Ради України щодо недопущення прийняття проекту закону «Про засади державної мовної політики». Текст звернення:
«14 травня 2012 року голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді України О. Єфремов публічно заявив у засобах масової інформації про необхідність невідкладного розгляду на поточному пленарному засіданні парламенту законопроекту № 9073 від 26.08.2011 «Про засади державної мовної політики».
Зазначений проект закону містить норми, відверто спрямовані на мовний розкол української нації та встановлення чіткого мовного поділу засобами державного примусу. Положення цього документа передбачають офіційне опублікування актів вищих органів державної влади українською та російською мовами водночас, встановлюють підґрунтя для двомовної діяльності, діловодства і документації органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також зобов’язують посадових осіб цих органів володіти недержавною мовою.
Однак найбільш руйнівних змін правового регулювання у відповідності до змісту цього документа зазнала початкова та середня освіта – в усіх початкових та загальних середніх навчальних закладах встановлено обов’язковим вивчення так званої мови регіонального спілкування, а у державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням регіональними мовами, вивчення предметів заплановано провадити виключно регіональними мовами, окрім власне предмету української мови та літератури. В аналогічному руслі цей законопроект регулює порядок застосування мов у всіх інших важливих сферах життя суспільства та держави.
Слід наголосити, що у пояснювальній записці до законопроекту ініціатори – народні депутати від фракції Партії регіонів В. Колєсніченко та С. Ківалов – відкрито зазначають, що за умови прийняття цього законопроекту, російська мова стане регіональною в 13-ох адміністративно-територіальних одиницях України з наявних 27-ми.
Силове протистояння, спровоковане образливим і дискримінаційним законопроектом Колєсніченка-Ківалова, яке переросло в парламентську бійку 24 травня 2012 року, чітко продемонструвало, якими методами авторитарний режим планує здійснювати нову русифікацію України. Штучно, шляхом адміністративного примусу режим намагається звузити сферу використання української мови, брутально перекреслити елементарні культурні і людські права українців, перетворити наш народ на гостей у власному домі.
Водночас режим проводить політику жорсткого визиску народу, перерозподіляючи національне багатство на користь купки мільярдерів.
Для відвертання уваги від нечуваного грабунку України, режим намагається спровокувати протистояння між областями, планомірно перетворює українофобію на офіційну ідеологію в державі.
Глобальна мета режиму зрозуміла – це соціальна, культурна і національна маргіналізація, перетворення нас, українців, на безправну, дискриміновану, стигматизовану, принижену і визискувану групу.
Львівська обласна рада вважає законодавчі ініціативи відповідних суб’єктів очевидним наступом на розвиток, забезпечення застосування та поглиблення відтворення української мови як єдиної державної та спробою до грубого порушення вимог статті 10 Конституції України щодо забезпечення всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
Враховуючи зазначене, з огляду на загрозу впровадження засобів штучного встановлення двомовності на території України, вимагаємо не допустити прийняття законопроекту № 9073 від 26.08.2011 «Про засади державної мовної політики» як такого, що істотно суперечить вимогам Конституції України та несумісного з основами суверенітету держави».
Прес-служба депутата міської ради
Сергія Сімчука

No comments:

Post a Comment