2.4.13

Духовні зустрічі



Предстоятель УГКЦ  Блаженніший Святослав у Дубенському замку

26-31 березня 2013 року відбулася канонічна візитація Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава Луцького екзархату. У програмі візитації були передбачені візити до багатьох міст Волині, серед яких було і наше древнє  Дубно.
     29 березня, після завершення освячення новопоставленого іконостасу у Дубенському храмі Вознесіння Господнього, Блаженніший Святослав відвідав середньовічний  замок, ознайомився з його історією, архітектурою та оглянув виставки і експозиції.  
     Після екскурсії в одному із залів палацу Любомирських у теплій дружній  атмосфері відбулася зустріч Предстоятеля із працівниками заповідника. Глава УГКЦ висловив своє захоплення від побаченого  у замку та поблагословив керівництво і колектив на подальшу працю та плідні звершення.
      На закінчення  зустрічі директор заповідника Леонід  Кічатий від колективу  подарував Блаженнішому Святославу на згадку про відвідини замку картину із зображенням палацу Любомирських, а навзаєм  Предстоятель УГКЦ вручив пам’ятну медаль, відлиту з нагоди 80-ліття Блаженнішого Любомира та 55-ліття його священничого служіння.
    Медаль виготовлена зі срібла. З одного боку - зображено Блаженнішого Любомира в ризах і зроблено напис: «Блаженніший Любомир Кардинал Гузар. 80 років від дня народження». Із другого боку – два храми: Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві та базиліка Святої Софії в Римі, напис «Патріарший собор Воскресіння Христового. Базиліка Святої Софії. Київ, Рим», а поряд зі соборами ще один напис – «55 років священства». Даний подарунок зайняв гідне місце на виставці «Карбована історія». 
      Закінчилася зустріч спільною фотографією  Блаженнішого Святослава з колективом заповідника.



Емілія Посільська,
 науковий працівник науково-освітнього відділу ДІКЗ м. Дубна 

No comments:

Post a Comment