10.4.13

ДПС України інформує


                            
Зустріч із бізнесом

Із представниками малого та середнього бізнесу Кременеччини нещодавно зустрівся начальник Кременецької МДПІ Ярослав Міщук.
У ході зустрічі Ярослав Геннадійович зазначив, що основним завданням податкового органу сьогодні як сервісної служби є створення комфортних умов платникам податків та належне їх обслуговування, розширення переліку адміністративних послуг та своєчасне і якісне їх надання.
«Податкова служба, - зазначив у своєму виступі начальник Кременецької МДПІ, - зацікавлена в підвищені рівня добровільності сплати податків і всіляко сприяє створенню партнерських відносин з платниками податків. Відтак, вже сьогодні платникам надається ряд сервісів, зокрема, це «Єдина база податкових знань», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Пульс»,»Електронний кабінет платника податків», «Реєстр платників ПДВ», безкоштовне й швидке отримання електронних цифрових ключів».
Про результати співпраці Асоціації платників податків та податкової служби, спрямованих на створення атмосфери довіри та партнерських відносин між платниками податків та органами податкової служби повідомив голова осередку Асоціації платників податків у Кременецькому районі.
Присутніх було ознайомлено з новаціями в податковому законодавстві, що стосуються спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.
Конструктивна розмова про створення сприятливого податкового середовища, налагодження співпраці між податківцями та підприємцями району пройшла в атмосфері взаєморозуміння.


Платники кременеччини сплатили до бюджету 20 млн.грн.


За 1 квартал 2013 року Кременецькою МДПІ до Зведеного бюджету мобілізовано 19885,6 тис.грн.податків і платежів, що на 3381,3 тис.грн. більше проти відповідного періоду минулого року. Забезпечено виконання доведеного прогнозного завдання на 109,4%.
До місцевого бюджету за 1 квартал 2013 року поступило 15376,0 тис.грн. податків і платежів, що на 2586,2 тис.грн. більше проти відповідного періоду минулого року. Забезпечено виконання доведеного прогнозного завдання на 113,3%.
Надходження до Державного бюджету у 1 кварталі 2013 року по Кременецькій МДПІ склали 4509,6 тис.грн. або на 795,1 тис.грн. більше проти відповідного періоду минулого року.



Звертаємо увагу платникам єдиного податку


Відповідно до ст.294 п.294.1 Податкового кодексу України  податковим (звітним)
періодом для платників єдиного податку першої та другої груп є календарний рік.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої, четвертої, пятої, шостої груп є календарний квартал.


Відкриття картинної галереї у Кременецькій МДПІ


Декілька років поспіль у Кременецькій МДПІ оголошувався конкурс «Податки очима дітей». Різноманітні і цікаві уявлення про податки викладали у своїх малюнках учні шкіл Кременецького району. Кожен рік наші діти ставали переможцями обласного конкурсу «Податки очима дітей». Найкращі твори учасників знайшли своє відображення в картинній галереї Кременецької МДПІ.
«Перед податковою службою,- підкреслив у виступів начальник Кременецької МДПІ Ярослав Геннадійович Міщук, - стоїть надвідповідальне завдання-виховати в суспільстві податкову культуру, зробити розуміння необхідності сплати податків невід’ємною частиною громадянської самосвідомості кожного українця. Неупередженими очима юних творців ми бачимо, наскільки змогли наблизитися до цієї мети. Вони – невблаганні наші судді, яким чистий погляд на світ дає право ставити оцінки, бути безжально чесними.
Ярослав Геннадійович побажав учням, присутнім на відкритті картинної галереї, міцного здоров’я і успіхів у навчанні.



До уваги платників податків!

У середу,  17 квітня 2013 року,  з 11.00 до 12.00 год на ваші запитання щодо оподаткування фізичних і юридичних осіб та подання звітності в електронному вигляді відповідатиме начальник податкового контролю юридичних осіб Кременецької МДПІ Довганюк Зінаїда Степанівна за телефоном 2-45-36.


До уваги громадян!


DPAКременецька міжрайонна державна податкова інспекція запрошує громадян до декларування своїх доходів за 2012 рік.
Декларація  подається особисто до податкового органу за місцем проживання до 1 травня.

Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які отримували протягом 2012 року такі доходи:
- отримані орендодавцем при надані нерухомості в оренду,якщо орендар є фізичною особою, яка не є субєктом господарювання;
- отримані орендодавцем при наданні рухомого майна в оренду, якщо орендар є фізичною особою, яка не є субєктом господарювання;
- у вигляді вартості успадкованого майна у межах, що підлягає оподаткуванню;
-  від продажу рухомого майна (автомобілів, тракторів, антикваріату, тощо);
- від продажу нерухомого майна особою, у власності якої перебував обєкт нерухомості, відчужений за рішенням суду про зміну власника та перехід права власності на таке майно;
-  іноземні доходи;
- дохід у вигляді подарунка від фізичних осіб, які зобовязані сплатити податок до      нотаріального оформлення договору дарування;
- дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди;
- інші доходи, з яких протягом 2012 року податок не утримувався.

Виконайте конституційний обов’язок – задекларуйте свої доходи!

No comments:

Post a Comment