7.12.12

ДПС України інформує




Упередження шахрайських дій

В останній час в органах державної податкової служби встановлені непоодинокі факти вчинення шахрайських дій під видом або від імені працівників органів ДПС з метою протиправного заволодіння коштами суб’єктів господарської діяльності.
До регіональних підрозділів внутрішньої безпеки надходять заяви та повідомлення від керівників податкових органів обласного рівня про вчинення шахрайських дій невідомими особами від їх імені, а також, навпаки, від суб’єктів господарської діяльності щодо скоєння стосовно них протиправних дій. Зафіксовано 15 таких випадків за якими порушено 5 кримінальних справ.
З початку поточного року факти шахрайства мали місце в АР Крим, Вінницькій, Закарпатській, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях. Переважна більшість подій має майже однакові обставини.
Так на мобільний телефон посадовій особі суб’єкта господарської діяльності телефонує громадянин, який звертається нібито від імені керівника податкової служби або за його дорученням (найчастіше начальника або заступника начальника податкової інспекції) із проханням надати гроші у борг  (на потребу служби, щодо надання фінансової допомоги для прийому перевіряючих  з ДПС України тощо) або вимагає кошти за непроведення перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства.
Діють такі особи через посередників, у більшості випадків – водія, який не обізнаний у тому, що відбувається та виконує функцію отримання-передачі грошей.

Оподаткування дитячих святкових подарунків

ДПС України повідомила, що до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо(крім випадків, передбачених ст.165 ПКУ)у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку. Водночас до загального місячного(річного)оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків(а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2012р.-536,50грн.), за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.
Зазначено, що податкові агенти у податковому розрахунку ф.№1ДФ за ознакою»160» відображають новорічні подарунки, вартість яких не перевищує 50% мінімальної заробітної плати, а за ознакою «126»- у разі перевищення такої суми.

No comments:

Post a Comment