11.12.12

Клуб правових знань у дії



Виправна колонія очима дітей                          



 Клуб правових знань у дії
 «Люди, будьмо взаємокрасивими!» Ці слова Ліни Костенко стали епіграфом та лейтмотивом діяльності Клубу «Закон і я» ЗОШ №5  під час місячника правових знань. Клуб правових знань діє у Кременецькій ЗОШ №5 І-ІІІ ступенів близько десяти років. Учасники його ставлять собі за мету виховання правової культури, культивацію процесів соціалізації та соціальної  інтеграції. А це можливо лише через взаємодію. Ми хочемо не лише вивчати теорію і на словах дотримуватись прав людини, а діями заявити про свою позицію. І, нехай хоч трохи, допомогти тим, хто цього потребує.
Цього року, у рамках місячника правових знань, було сплановано, підготовлено та здійснено поїздку учнями Кременецької ЗОШ №5  до Бережанської виправної колонії. Школярі, учасники акції, підготували для колоністів невеликий концерт та благодійну допомогу (миючі засоби та канцтовари).
Адміністрація Бережанської виправної колонії  провела для членів Клубу «Закон і я»  екскурсію по закладу, під час якої ознайомили з режимом життя колоністів, побутовими умовами, в яких вони знаходяться. Ми побачили класи школи та ПТУ Бережанської виправної колонії, виставку виробів прикладного мистецтва, виготовлених руками здібних підопічних. Та найбільше враження на учнів справило спілкування з неповнолітніми правопорушниками.  Усі присутні були зворушені словами, що звучали з уст хлопців, котрі відважилися «відкрити душу»: «Потрібно жити так, щоб сюди не потрапляти. Легше не зійти зі шляху, ніж виправляти свої помилки».
Алла Марченко,
заступник директора з навчально-виховної  роботи
 Кременецької ЗОШ №5

No comments:

Post a Comment