18.11.12

ТЕРНОПІЛЬЩИНА ТЕЖ ПІД ЦЕНТРВИБОРЧКОМОМ



ТЕРНОПІЛЬЩИНА ТЕЖ ПІД ЦЕНТРВИБОРЧКОМОМ

 

Під стінами ЦВК зібралося кілька тисяч прихильників «Батьківщини», «Свободи» та «Удару». Хоча Київський окружний адміністративний суд ще 27 жовтня заборонив проведення масових заходів, крім державних, у центральній частині столиці до 12 листопада включно.
Серед людей кожного дня на мітингу виступали Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, Віталій Кличко, В’ячеслав Кириленко. Лідерами опозиційних партій на мітингу було оголошено маніфест з вимогами до Президента Віктора Януковича та голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала. Вони вимагали «зупинити фальсифікації результатів виборів та порушити кримінальні справи проти тих, хто займався підробками, встановити перемогу в округах, де лідирують кандидати від опозиції, оголосити перевибори там, де з дільниць зникли протоколи». Президент, наразі, утримується від офіційних коментарів з приводу ситуації.
Дивує і те, що на Печерську, в одному з найпрестижніших районів Києва, перед ЦВК з’явився ринок. Для того, щоб пройти до Центральної виборчої комісії, необхідно пробиратися між вантажними машинами та наметами торговців.
Про заборону проведення мітингу та можливість застосування спецзасобів проти його учасників постійно наголошувала міліція через гучномовці. Силовики попереджали, що в разі невиконання судового рішення міліція буде змушена застосовувати заходи впливу, передбачені законом. Особи, які чинитимуть опір законним вимогам працівників міліції, будуть затримані та притягнуті до відповідальності, встановленої законом. А ввечері спецпідрозділи робили спробу витіснити учасників акції, які вирішили залишитися вночі на площі перед пам’ятником Лесі Українці.
«Ми приїхали з Донбасу у Київ. Я з вами спілкуюсь українською мовою. Мене змусило сюди приїхати те, як знущались під час виборів над нашим народом, як за копійки і гречку купували голоси», − сказав чоловік із Донеччини.
Від Тернопільщини на мітингу теж була чисельна делегація, до складу якої увійшли знані політичні діячі, зокрема: екс-кандидат у депутати Верховної Ради Роман Заставний, в.о. голови Тернопільської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Юрій Юрик, депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна із помічником Володимиром Дзузилом, депутат Тернопільської міської ради Тарас Юрик, депутат Кременецької міської ради, голова районної організації «Фронт Змін» Сергій Сімчук, депутат Борщівської районної ради Володимир Шашкін та інші. Вони висловили свою громадянську позицію проти фальшування виборів.
«Сьогодні влада нахабно фальсифікує вибори на округах, де перемагають опозиційні кандидати. Для підробки результату на користь провладних кандидатів без суду та слідства скасовується волевиявлення десятків тисяч громадян, знищується виборча документація, а на людей, які захищають своє право голосу, кидаються бригади «братків» і штурмові загони. Влада з кров’ю вибиває потрібний їй результат», – коментує заяву опозиції Сергій Сімчук.

Прес-служба депутата Кременецької міської ради Сергія Сімчука

No comments:

Post a Comment