24.11.12

ДПС України інформує




Протидія корупції в податкових органах

З метою протидії корупції в податкових органах та вжиття дієвих заходів, направлених на профілактику і попередження корупційних діянь, а також злочинів у сфері службової діяльності, в т.ч. хабарництву в органах державної податкової служби, відділом внутрішньої безпеки при ДПС у Тернопільській області Управління внутрішньої безпеки ДПС України з початку поточного року проведено 49 службових перевірок, за результатами яких направлено 11 подань керівникам для вжиття заходів реагування по усуненню порушень, складено 4 адміністративних протоколи, у зв’язку із чим до адміністративної відповідальності притягнуто 4 осіб, в тому числі 4 працівників звільнено.
          Органами прокуратури за матеріалами підрозділу порушено 8 кримінальних справ стосовно працівників державної податкової служби, до кримінальної відповідальності притягнуто 2 осіб.
З метою забезпечення практичної реалізації завдань, відкритості та прозорості роботи ДПС в області і висвітлення результатів боротьби з корупційними проявами та посадовими злочинами в органах ДПС, в поточному році підготовлено та проведено 356 профілактично - роз’яснювальних заходів.
У відділі внутрішньої безпеки при ДПС у Тернопільській області діє "телефон "довіри" 0-800-501-007", за яким мешканці м. Тернополя та області можуть повідомити про факти вимагання та отримання хабара, інші протиправні дії з боку посадових осіб податкової служби, в т.ч. податкової міліції або звернутись за адресою: м. Тернопіль вул. Білецька, 1, кабінети 705, 707.


До уваги платників податків!

     У середу, 28 листопада  2012 року, з 11.00 до  12.00 год на ваші  запитання щодо  оподаткування юридичних і фізичних осіб та  подання звітності в електронному вигляді відповідатиме перший заступник начальника Кременецької МДПІ Тівон Ольга Петрівна  за  телефоном   2-13-56
                                                                   Пульс податкової

З метою подолання проявів корупції в органах державної податкової служби та ліквідації перешкод, що заважають провадити підприємницьку діяльність, усунення труднощів у спілкуванні із посадовими особами  податкової служби, формування у громадян об’єктивної оцінки діяльності органів ДПС запроваджено сервіс для платників податків під егідою Голови ДПС України „Пульс податкової”.
Цей сервіс функціонує за принципом call-back (працівники ДПС України не тільки приймають звернення, але й потім повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи). Лінія працює цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники ДПС, неробочий час – інтерактивний автовідповідач. Номер „Пульсу податкової”: (044) 284-00-07.

No comments:

Post a Comment