8.9.12

У день цілителя Пантелеймона біля храму Святої мучениці Тетяни


Християнські традиції
У день цілителя Пантелеймона біля храму Святої мучениці Тетяни
З нагоди чергової річниці закладення капсули під фундамент молодіжного храму у Кременці, який носитиме ім’я покровительки молоді та студентства святої мучениці Тетяни, відбулось урочисте Богослужіння. У молебні взяли участь священнослужителі Кременецького благочиння, очільник Кременця Олексій Ковальчук, парафіяни, мешканці Кременця та навколишніх сіл, освітяни, медики, представники МНС, правоохоронці,  члени Українського Православного братства імені Богдана Хмельницького, депутати рад різних рівнів…
З часу закладання капсули минуло два роки, і відбулося це саме в день святого цілителя Пантелеймона. Тоді у цій події взяли участь депутати міської ради, які ухвалили рішення про виділення земельної ділянки під будівництво молодіжного храму. А закладав капсулу тодішній мер Кременця Леонід Кічатий, який з розумінням поставився до пропозицій релігійної громади імені Святої мучениці Тетяни. Після молебну отець Роман розповів присутнім про духовний шлях цілителя Пантелеймона та його християнський подвиг. З урочистою подією привітав кременчан міський голова Олексій Ковальчук та пообіцяв у подальшому сприяти у завершенні будівництва храму Святої мучениці Тетяни. Нагадаємо, що релігійна громада та Українське Православне братство імені Богдана Хмельницького мають серйозний намір збудувати поруч із храмом центр духовного та фізичного розвитку молоді. І сподіваються на підтримку усіх, хто зацікавлений у розбудові України, зміцненні національних традицій, утвердженні нашої держави у сім’ї європейських країн.
Про історію створення релігійної громади та початок будівництва храму Святої мучениці Тетяни розповів настоятель храму, голова Українського православного братства імені Богдана Хмельницького, митрофорний протоієрей отець Михайло. Він же висловив сподівання на те, що небайдужі до цього будівництва люди допоможуть нам у завершенні та оздобленні храму, не будуть стояти й осторонь подальшого будівництва молодіжного центру.       

No comments:

Post a Comment