8.9.12

Жнива на завершенні










Жнива на завершенні
«Агро-Експрес-Сервіс» з великим хлібом
…Цьогоріч погода не була милостива до трударів сільського господарства, тож хлібороби відомої на Галичині та Волині фірми «Агро-Експрес-Сервіс» використовують кожну погожу днину. У такий відповідальний період жниварі працюють без вихідних, кожен сонячний день тут на вагу золота, бо ж справді виливається золотистим зерном у загальний ужинок України.
- Сьогодні велике свято – День Преображення Господнього – і ми всі сподіваємось на допомогу Спаса у зборі врожаю, - розповідає директор дільниці №6 Микола Вегера. - Ми намагаємось спрямувати усі свої сили і техніку, аби оперативно зібрати залишки зернових культур. Тому працюємо без перерви, використовуючи кожну хвилину, адже за прогнозами синоптиків через день знову почнуться дощі.  Тому саме у цей відповідальний період мусимо працювати злагоджено та оперативно.
Коли ми разом із агрономом Миколою Миколишиним виїхали в поле неподалік Лопушного, що на Кременеччині, нас зустріли механізатори, які вправно завершували косовицю і відвантажували зерно у потужні вантажівки. Того ж ранку на поле виїхав і заступник генерального директора підприємства з питань рослинництва Олег Чалик.   Нагадаємо, що «Агро-експрес-Сервіс» - це господарство, у якому по-особливому ставляться до землі-матінки. Невипадково тут щороку нарощують врожаї, а одним із чинників прогресу є тісна співпраця із науково-дослідними  установами, зокрема із Новаційним центром Львівського національного аграрного університету. До речі, наукові досліди проводять безпосередньо на теренах підприємства «Агро-Експрес-Сервіс». Тому у господарстві добре знають потенціал кожного поля, вчасно проводять розкислення грунтів та сівозміни. Особливу увагу керівники  підприємства приділяють відносинам з пайовиками, які одержують орендну плату  одну з найвищих у Галицько-Волинському регіоні.  
 
Основним натхненником у досягненні трудових здобутків підприємства є генеральний директор «Агро-Експрес-Сервісу» Сергій Степанович Костючко, людина вольова і цілеспрямована, самовіддана і жертовна. Не випадково на рахунку цього підприємства сотні масштабних благодійних проектів у галузі освіти, медицини та на духовній ниві. Цю допомогу відчули у різних регіонах, де працює «Агро-Експрес-Сервіс». Зокрема, на Рівненщині, у Кременецькому районі Тернопілля, Горохівському районі Волинської області. Благодійність завжди була одним із основних напрямків діяльності підприємства, адже в основі життєвої філософії його керівника є шляхетні принципи – поділитись із ближнім, допомогти при потребі у біді, розділити радість… Для прикладу наведемо той факт, що у регіоні, де ми робили репортаж із поля, люди отримали на потреби шкіл, медичних та духовних закладів понад 47 тис.грн.: відчутну допомогу отримали установи на території Ридомильської, Розтоцької, Лопушнянської, Башуківської сільських рад.    
Як розповідає Сергій Костючко: «Загалом в «Агро-Експрес-Сервісі» прийнято мислити про роботу, спираючись на два життєві постулати: по-перше - на вчорашній досвід, по-друге - на завтрашній рубіж, який має бути на порядок вищий від учорашнього досвіду. Слава Богу, на даному шляху нам вдається прогресувати. І нинішній рік у цьому сенсі не виняток. Але, зрозуміло, самі собою успіхи не приходять. Їхні складові – це і сучасні технології, і висока організація виробничого процесу, і величезна самовіддача, відповідальність та працелюбність усього нашого більше як півтисячного колективу.»        
Саме так і працює «Агро-Експрес-Сервіс»: цьогоріч вдалося значно розшити посівні площі за рахунок оренди земель на території Розтоцької сільської ради, що на Кременеччині. Усього в цьому районі відведено під зернові культури понад 2370 гектарів, кожен з яких видав понад 55 центнерів високоякісного зерна пшениці. У результаті всі пайовики отримали плату за оренду землі, яка значно більша від суми, сплаченої попередниками цього підприємства. Окрім того «Агро-Експрес-Сервіс» почав втілювати проект з вирощення високопродуктивних порід ВРХ німецької селекції. Про це ми ще повідомимо наших читачів у подальших публікаціях…
Зрозуміло, що успіхи, яких досягли трудівники підприємства стали реальними завдяки чіткій організації праці, високому рівню дисципліни, працездатності його керівників. Невипадково, за проявлену трудову звитягу генерального директора «Агро-Експрес-Сервісу» Сергія Костючко нагороджено орденом «За заслуги» - ІІІ ступеня, він же є кавалером орденів Нестора Літописця та Рівноапостольного князя Володимира, а минулоріч за результатами трудової діяльності Міністерство аграрної політики України та Комітет Верховної Ради України  з питань аграрної політики та земельних відносин визнали Сергія Костючка та очолюваний ним колектив «Агро-Експрес-Сервіс» переможцем у номінації «Лідер галузі». Днями нам стало відомо, що Сергій Степанович Костючко зареєстрований кандидатом у депутати до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу №154. Він іде у Народні депутати, аби створити умови для розвитку таких підприємств, як «Агро-Експрес-Сервіс», сприяти прийняттю таких законів, які б гарантували права і свободи кожного громадянина, забезпечили економічне зміцнення нашої держави загалом…    
На жнивному полі побував Віктор Хмілецький        

No comments:

Post a Comment