8.9.12

Злодій у злодія палицю вкрав?! або дещо про політичну гризню



Вам траплялось випадково взяти в руки лайно?.. Тоді Ви мене зрозумієте…
Ото підхожу до оселі, а під дверима, так собі ненавязливо, газета. Та чи мало їх зараз у виборчий період? Хай собі…, але кинувся в очі стиль друку у червоно-коричневих тонах. Якась «високоінтелектуальна» пика у вишиванці з мегафоном і кулаком. Кричущі заголовки із знаками оклику і, головне, щось до болю знайоме у назві самої газетки – «Рух за визволення Тернопільщини від політичних чужинців». Та основне не в назві, а в тому, так би мовити, логотипі у вигляді білої спіралі між словами «рух»і «за». От дають хлопці! І тільки розгорнувши агітку, побачив у тій меншеньку – звернення народного депутата України Ореста Муца до земляків. От тепер згадалося! Подібну «блямбу» він використовував у назві газети «Репортер», де замість букви «о» була мішень, подібна до отої спіралі (один із засобів привернення пересічного читача). Ну і навіщо великий розум, аби здогадатися, яке відношення до газетки може мати депутат Верховної Ради від Партії регіонів  - запамятайте це! - Орест Муц.
Але то ще таке… Має право агітувати за себе - то хай агітує. Тільки в тій газетці не агітація. Там тільки натяки на те, що Муц десь тут присутній. Так колись «маскувались» серед людей горе-менти. Одягали макінтош, капелюх, але штани залишали з однострою - сині з червоними рантами. І це ще терпиме, та от почав читати і здригнувся від відер лайна, яке можна на когось зібрати і вихлюпнути на голову. Сам стиль газети - нагнітання страхів. Якийсь Фіялка лякає, що зникне з мапи Тернопільська область. Другий – Гутор - чомусь цитує Крупську про море крові і до того притягує, як кажуть люди, - одну штуку до бороди – дружину губернатора, хоча найбільший її гріх спільне імя з першою комун- леді. Ще якийсь Сливка (чи не той часом, що колись підігрівав релігійну ворожнечу в ОДА?) раптом закликає церкву бути осторонь політики. Але чому він не «виступав»  проти появи на майдані Філарета (УПЦ КП) і Мефодія (УАПЦ)? Та чим далі в ліс - тим лютіші партизани. Ціла сторінка присвячена відповідям різних інстанцій на депутатські запити про те, що інший кандидат у депутати, такий собі Клименко, не вкладав власні гроші у будівництво доріг на Кременеччині. Розписані програми, за якими це робилося, хто і як за це відповідав. Ну то й що?
Звичайно, питання до пана Клименка є. Якщо використані не власні кошти, то чиї?
Якщо державні, то чи не повязане це з кумівством кандидата з очільником «Укравтодору»? Якщо повязано, то з яких областей на користь Кременеччини знято кошти? А від так, чи це не є сприянням держслужбовця приватній особі, тобто корупційними діями?
Тут Клименкові однопартієць дає під дих. Та цього замало. Пристрасті треба посилювати. От Вам і розворот про Луганські копанки і «Вову Луганського», хоча не зовсім доходить, які стосунки мав той «Вова» до копанок. Онде ще регіонала Ландика приплели. Ну цей, зрозуміло, такий же опальний, як і наш, і так само готовий зубами гризти за своє. Але читачу має ставати ще страшніше. Ось уже звідкись інформація, що трупи шахтарів переодягали і оформляли як жертв ДТП. Вірю, не кляніться, але що  то має до Тернопільщини?! Колись пан Ющенко лякав, що всі будемо співати «Мурку», а тепер інший страшить, що будемо мати свої копанки. Тільки що з них добуватимемо? Проте страх є, тепер можна губернатора області зачепити за пиятики, машини і ДТП з трупом. Нехай трясеться, бо як «Вова», не дай Боже, програє вибори, то  помститься чорно. З тою помстою взагалі жах! Заступник голови Кременецької райради довго не протягне, а оті всі прихильники по інших районах - най си вже ховаються, з майном, дітьми, батьками, бо згинуть нізащо, як «Вові Луганському» настане клямка. Моторошно! Біда людям…
От саме тут на  память приходять рекетирські девяності. Пригадуєте? До власника кіоску, магазину чи кооперативу підходили молодики і починали дружньо і співчутливо розповідати, що фірму може хтось спалити, дітей викрасти і т.д. Якщо власник не візьме їх за «кришу». Не відчуваєте аналогії? А чому дивуватися, якщо всім відомо, на які кошти існував «Репортер» і з ким того часу водив дружбу його засновник. Змінилася шкіра, а нутро?!
Єдиним ноу-хау горе-газетки є слово «хрун», що, на думку авторів, означає запроданець і т.п. Та чисто по-журналістськи кидається в очі, що слівце фігурує майже у всіх статтях.   Тобто, автор всіх - одна людина. Ну не можуть різні люди писати однаково, та ще з таким надривом. Не здогадуєтесь: хто може бути? Ой не все гаразд у нього. От де про даровані машини написав, ціну їх вказав і тут же ще раз брехнув (не може інакше!), коли коло ціни в гривнях поставив значок долара. Розрахунок, що «лохи» проковтнуть? Але ж, якщо автор знав про хабарі у вигляді машин і не повідомляв про це правоохоронні органи, то він є співучасником злочину. А машини дарувалися майже рік тому. Правда, тоді фігуранти не були конкурентами.
Злочин є і в інших діях авторів агітки. Вони розповсюдили персональні дані на осіб без їх згоди, які нібито підтримують пана Клименка, а це дані про майно, адреси, наявність дітей і таке інше.
Чи усвідомлює підставний офіційний замовник брудної агітки пан Фіялка, яку кримінальну відповідальність він може понести?
Гримне грім - і головний підбурювач щезне. Отоді і взнаєте, хто дійсно хрун. Мудреці повчали: « Той, хто зрадив раз, зрадить двічі», але про те хай думає сам Фіялка і його колеги.
А от кандидату в народні обранці, народному депутату України від Партії регіонів, чиє звернення, як рояль у кущах, ненароком затесалося в газетку, пану Оресту Муцу, є ряд запитань. У передвиборчий період ми не маємо права щось стверджувати, а от запитати можемо. Тож скажіть і нам, виборцям:
- На які кошти в свій час існував «Репортер» і які стосунки були у Вас з бандюгом-комсомольцем «Маріною»?
- Коли на «плечах» регіоналів Ви пролізли у Парламент, чи знали про кримінальний сморід, що від них ішов?
- Чому стільки років мовчали про злочини регіоналів-чиновників?
- Які родинні чи інші стосунки є між Вами та колишнім головою Кременецької РДА, що зараз під слідством за хабар в особливо значних розмірах і за інші дії, пов’язані з перевищенням службових повноважень?
- Де Ви знаходились, коли «свободівці» виводили кременчан під «білий дім» з протестами проти можливого будівництва екологічно-небезпечного заводу з виробництва грибного міцелію? Чи, може, то не Ваші виборці?
- Чому не зверталися у прокуратуру з приводу незаконного переведення одних земель у категорію агропромислового використання? Чи не тому, що то були «свої»?
- Чи знали Ви, що відверті колишні бандити і торгівці наркотою поклали око на кременецький ринок і як особисто протидіяли цьому?
- Що конкретно Ви зробили як депутат ВР на своєму окрузі, в яких селах були, кому з людей і чим допомогли?
- Не здогадуєтесь, часом: хто справжній хрун?
І останнє чисто професійне запитання, колишньому «колезі» по перу:
- Чи чули Ви коли-небудь про журналістську етику? Чи, може, жадоба панувати за всяку ціну затьмарила Вам усе?
Проте в народі є така говірка - «свинячий голос».  Це коли свинюці вже запхали ножа, а вона ще верещить. Щоб так, Боже боронь, не сталося і коло Вас. Бо не відомо, наскільки щось втратять Хоптяни, Клименки і іже з ними, хоча дійсно треба, щоб відповіли і нам, але в даному разі з отою «газеткою» втрачає порядність і повагу її ідейний надихач, а не якийсь там Фіялка з мегафоном. Доходить до Вас, про що я? І навіщо він також Вам? А з рештою, яка мені різниця, як з мене будуть дерти шкіру – під «Мурку», під «Калинку-малинку», чи під «Сім-сорок». Її все одно будуть дерти, навіть задобрюючи нас перед виборами різними фондами, лякаючи бандитизмом і корупцією, закликаючи до боротьби з чужинцями. Потім вирахують все. Ось про це памятайте, любі читачі. Весь час памятайте!
            

No comments:

Post a Comment