15.5.13

ДПС України інформує


     Платники Кременеччини збільшили надходження платежів до бюджету на 19%


            За чотири місяці поточного року платники Кременеччини збільшили надходження до Зведеного бюджету порівняно з минулим роком на 19,07%, як відмітив начальник Кременецької МДПІ Ярослав Геннадійович Міщук це на 3114,7 тис.грн. більше до минулого року. 
До місцевого бюджету поступило 14553,9 тис.грн. або на 2409,5 тис.грн. більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Доведене прогнозне завдання виконано на 115,75%, тобто додатково в місцевий бюджет надійшло 1980,5 тис.грн.
До державного бюджету поступило 4891,4 тис.грн. або на 705,2 тис.грн. більше проти відповідного періоду минулого року.

                                                     Протидія корупції

З метою протидії корупції в податкових органах та вжиття дієвих заходів, направлених на профілактику і попередження корупційних діянь, а також злочинів у сфері службової діяльності, в т.ч. хабарництву в органах державної податкової служби відділом внутрішньої безпеки при ДПС у Тернопільській області Управління внутрішньої безпеки ДПС України проведено певну роботу, в результаті чого  у звітному періоді складено 2 адміністративних протоколи щодо скоєння адміністративних корупційних правопорушень передбачених новим антикорупційним законодавством.
Двох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
Чотири  працівники податкової служби звільнено з органів ДПС.
На протязі звітного періоду підрозділом проводились службові перевірки органів ДПС щодо виконання ними вимог чинного законодавства та забезпечення ефективного оперативного супроводження діяльності податкових районних підрозділів, насамперед на тих напрямах, де найбільш поширенні корупційні прояви.
Протягом січня-квітня 2013 року працівниками підрозділу проведено 17 службових перевірок правомірності дій працівників податкової служби в області під час виконання ними функцій держави, які після проведення перевірки, в порядку ст.214 КПК України, направлені до органів прокуратури для вирішення питання у відповідності вимог діючого законодавства, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) зареєстровано 8 кримінальних проваджень.
У відділі внутрішньої безпеки при ДПС у Тернопільській області діє "телефон "довіри" 0-800-501-007", за яким мешканці м. Тернополя та області можуть повідомити про факти вимагання та отримання хабара, інші протиправні дії з боку посадових осіб податкової служби, в т.ч. податкової міліції або звернутись за адресою: м. Тернопіль вул. Білецька, 1, кабінети 705, 707.

У користувачів касової техніки залишилось менше двох місяців, щоб перейти на електронну звітність
           
До першого липня цього року усі користувачі касової техніки повинні перейти на електронну звітність касових апаратів, в інакшому випадку до них будуть застосовані штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Щоб уникнути цих неприємностей, варто заздалегідь подбати про виконання норм законодавства та звернутися до центрів сервісного обслуговування або виробників касової техніки для проведення відповідного доопрацювання моделей касових апаратів або придбання нової техніки.
Наголошуємо, що для подання звітності в електронному вигляді необхідно встановлювати лише ті модеми, використання яких передбачено виробником конкретної моделі реєстратора розрахункових операцій, та для яких ним розроблено відповідну версію внутрішнього програмного забезпечення, що занесена до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.



                                 До уваги платників податків!

В середу 21 травня 2013 року, з 11.00 до 12.00 год на ваші запитання щодо оподаткування юридичних осіб та подання звітності в електронному вигляді відповідатиме начальник відділу оподаткування юридичних осіб Бендасюк Марина
 Василівна за телефоном 2-42-27.      

No comments:

Post a Comment