11.5.13

На шляху у незвідані світи

Перш ніж розпочати писати про майбутній вибір карри, варто не забувати про  те, що незабаром ми закінчуємо школу,покидаємо шкільний кораблик і будемо пливсти кожен по своїй течії. Хтось рухатиметься за течією, боячись перешкод, а хтось навпаки -проти, адже впевнений у тому,що життя -це не лише швидкоплинні моменти ,а й  ціла купа перешкод ,які загартовують.
Кожного дня ми замислюємося над сенсом свого життя,яку дорогу правильно обрати,як не зробити хибний крок. Перед нами,одинадцятикласниками,постає вибір, і він є першоосновним на шляху до  дорослого життя.Та не завжди ми задумуємося над діями ,які повинні зробити заради того чи іншого успіху.Успіх - це не колесо фортуни, а, в першу чергу,виховання у собі сили волі і витривалості у характері.Ось зараз , дорогі одинадцятикласники ,згадаймо наш перший прихід до школи : перші спроби читати і писати пробуджували у нас захоплення та водночас відчуття незвичайних справ. Згодом це все увійшло у "стандартні дії".
Кожного важкого дня ми згадуємо своє дитинство ,тепер уже таке далеке. І з впевненістю можна  наголосити на тому,що якби там не було,ми усі  піднялись на сходинку вище,досягли у свої юні роки успіху ,дали право батькам пишатися нами.Варто лише перегорнути одну сторінку нашого яскравого  буття і перед очимма картина: нові люди ,пошук однодумців,навчання у вищих навчальних закладах,нова опора і конкуренти. Ці зміни новго періоду життя - дорослого.
Тепер, в одинадцятому класі,ми починаємо розуміти відповідальність за власні дії. А навчальний процес??? Хіба ж цей рік -це не своєрідна імпровізація?? Кожен новий день - це лічені хвилини до нашого майбутнього.Усі ми здогадуємося,які перед нами будуть труднощі ,але впевненість у своїй перемозі  надає наснаги .
Психологи говорять ,що для правильного вибору професії необхідно враховувати такі чинники: здібності ,певні взаємини з батьками  і людьми,які пов'язані з професійним майбутнім ,особистий професійний план.Один із внутрішніх факторів ,який регулює активність людини - це  образ "Я", тобто особиста оцінка власних можливостей у певних сферах діяльності.Усі "Я2 живуть в одній людині .Якщо якесь починає перемагати ,то воно змінює людину, поведінку,і це,очевидно,відображається на виборі професії. Якщо фантастичне уявлення про майбутню професію не підкріплюється реальними діями,то мрії залишаються мріями.Слід також враховувати ,що особистість розвивається внаслідок спілкування і спільної діяльності з іншими людьми.Усе ,що вміє і знає людина сьогодні ,її думки,звички ,поведінка з*явилися тільки завдяки оточуючим.Хотілося б ,щоб я й усі дти ,які закінчують школу цього року ,досягли того,про що мріємо.Дуже добре,що ці мрії  різні,не схожі одна на одну, адже завдяки тому,що усі ми індивідуальні,світ наповнюється неординарністю.Я хочу так само спокійно й упевнено іти до мети ,незважаючи на труднощі ,цинізм непорядних людей. Будьте наполегливими і одного прекрасного дня ви прокинетеся під блакитним небосхилом, яскравим сонечком життя!!)
Зуб Катерина,
учениця 11 класу Кременецької ЗОШ номер 1.

No comments:

Post a Comment