22.7.12

Дубенський замок приймає журналістів


Дубно, княжий мій граде!
3 травня в Дубенському замку відбувся західноукраїнський прес-тур, на який зїхалися представники ЗМІ з різник куточків Галичини і Волині. Для журналістів була проведена захоплююча екскурсія одним з найобізнаніших екскурсоводів замку Тамарою Дмитренко, продемонстровано фільм «7 чудес України. Дубенський замок» і фільм про Замок Гнєв (Польща).  Відбулася прес-конференція, на якій директор заповідника Леонід Святославович Кічатий поділився з журналістами своїми планами щодо розвитку замку в науковій, розважальній, дитячій сфері. В планах керівника заповідника проведення нічних екскурсій на території палацу, використання сцен, організація фестивалів та свят на площі замку, інсценізації костюмованих вистав. Ідею нічної екскурсії Леонід Святославович пообіцяв втілити вже цього року. До речі, вже зараз на території замку розміщене святкове шатро, де можна організувати весілля, корпоратив, ювілей та інші святкові заходи за участю до 300-х чоловік.
У найближчому майбутньому заплановано відкрити кімнату тортур, знаряддя до якої вже виготовляють. Також Леонід Святославович поділився планами щодо проведення ремонту правого крила замку і продемонстрував журналістам свій комп’ютерний проект реставрації.
Наприкінці травня працівники заповідника разом зі своїм керівником планують відвідати замок Гнєв для обміну досвідом. Також була порушена проблема вивчення працівниками замку іноземних мов, для вирішення якої планують співпрацювати з Волинським державним університетом. Окрім замку, державний історико-культурний заповідник міста Дубно є балансоутримувачем 28-ми об’єктів, таких як Синагога, Луцька брама, Костел Яна Непомуки.
Тож бажаємо Леоніду Святославовичу і всьому творчому колективу заповідника наснаги та ентузіазму для втілення перспективних задумів, нових проектів. А всім туристам і подорожуючим отримати незабутні враження від перебування у Дубенському замку.
Ірина Баранова   
       


Микола Мандзюк і Леонід Кічатий демонструють проект кімнати тортур

Бенкетний зал на території Дубенського замку гостинно запрошує


No comments:

Post a Comment