22.7.12

Православне братство на Запорізькій січі




 Канцлер Українського Православного братства ім.Б. Хмельницького Андрій Левчук залишає запрошення працівникам та науковцям заповідника «Хортиця»

Православні святині на Хортиці


Реве та стогне Дніпр широкий….


Стежками історії
Православне братство на Запорізькій січі
Днями від імені Українського Православного братства ім. Богдана Хмельницького з метою поширення славної історії нашого козацтва, вшанування козацьких могил та каплиці Б.Хмельницького (с.Підлісці) на Кременеччину були запрошені представники Національного заповідника «Хортиця» (м. Запоріжжя). За програмою візиту канцлера, заступника голови братства Андрія Левчука, в колишню козацьку столицю, острів Хортиця, було проведено ряд зустрічей з працівниками заповідника та пізнавальні екскурсії в музей острова Хортиця та на Запорозьку Січ.
В ході візиту Андрій Левчук перед працівниками та іншими відвідувачами козацької святині «Запорозька Січ» виступив з інформаційною доповіддю про історичну, козацьку спадщину Кременеччини, про історію виникнення української святині «Богданова каплиця» та про козацькі могили, які знаходяться під опікою братства. Окремою темою доповіді була інформація про діяльність та здобутки громадської організації Українське Православне братство ім. Богдана Хмельницького.
(вл.інф.)


No comments:

Post a Comment