22.7.12

Квітнева «революція» як засіб захисту прав громади #2


Гостра тема
Квітнева «революція» як засіб захисту прав громади
Після того учасники акції піднялися у зал засідань районної ради, де до краян ще раз звернулась голова РО ВО «Батьківщина» Світлана Федишена:
    «Оперативність, з якою у районі здійснили ряд дій із  землею, на якій планується будівництво заводу, справді вражає.  Всього за декілька місяців Кременецькою РДА разом із управлінням Держкомзему у Кременецькому районі  виділено цих 5 земельних ділянок, пройдено етап виготовлення Державних актів на них -  і вже у січні цього року  з’явився їх новий власник -  киянка Вишневська Ж. В., для якої і прийнято відповідне розпорядження голови Кременецької РДА   у січні цього року   щодо зміни цільового призначення   даних земельних ділянок, які вже тепер перебувають у її власності.  Водночас, жителі району знають, скільки часу доводиться оббивати пороги  влади і її органів, аби приватизувати невеликі земельні наділи.
   Крім того, аби загородитися законодавством України, яке дає право   голові районної державної адміністрації  розпоряджатися землями , що  знаходяться поза межами населених пунктів,  влада не бере до уваги законодавчі нормативи, які у певній мірі обмежують його одноосібне право  розпоряджатися такими землями.  У ст.. 36 Закону України « Про місцеві державні адміністрації»   та в постанові Кабінету Міністрів України  від 23.05.2009 р.№ 531, виданої урядом Юлії Тимошенко, зазначено, що у разі розгляду місцевою  державною адміністрацією  питань, які зачіпають інтереси  місцевого самоврядування, про це повідомляється заздалегідь відповідним органам місцевого самоврядування. Представники цих органів  та посадові особи територіальних громад мають право брати участь у розгляді таких питань місцевою державною адміністрацією, висловлюючи зауваження та пропозиції громади.
   Тому, якби  нинішня влада району мала бажання і намір дослухатися до букви  усіх законів, то даного  конфлікту не було б.  Але це не потрібно - бо інакше не  взяв би керівник району 12 га  землі  для себе  на прабабусю, дідуся  й іншу родину у цьому ж таки Дунаєві, не довелось би прокурору Кременецького району  вимагати  відміни як незаконного  іншого розпорядження про  надання у власність водного плеса  на території Великобережецької сільської  ради  вже для родини  другого керівника району.  Це лише окремі факти, які стали відомі  широкому загалу.  А скільки, мабуть, ще невідомого.
  Враховуючи це, ми, голови  депутатських фракцій  опозиційних політичних сил,  ініціювали звернення до голови Кременецької районної ради А.А. Гуславського  про скликання ним негайно сесії районної ради, яка б підтримала позицію мешканців сіл Дунаївської і Колосівської сільських рад   щодо недопущення будівництва заводу  і прийняла рішення про звернення  до голови Кременецької РДА І.Б.Михальчука про відміну його ж розпорядження  щодо згоди на зміну цільового призначення 10 га землі, що вже є власністю пані Вишневської із Києва. Як поведуть себе депутати від Партії регіонів і голова районної ради як представник цієї ж партії,  буде видно на сесії…»
На підтвердження сказаного нагадаємо, що 26 серпня минулого року головою РДА видано розпорядження, згідно якого надано дозвіл Кравчуку Володимиру Миколайовичу, Біндас Тетяні Вікторівні, Фещук Оксані Миколаївні, Фещук Анатолію Афанасійовичу, Біндас Ніні Володимирівні (кожному) на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для  ведення особистого селянського  господарства площею 2.00 га за рахунок земель резерву (рілля) за межами населеного пункту на території Дунаївської сільської ради .        
А вже через місяць їм же затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства загальною площею 10.0000 га за рахунок земель резерву ( рілля) за межами населеного пункту на території Дунаївської сільської ради. А на даний час ця земелька перейшла у власність загадкової киянки Жанни Вишневської. І це в той час, коли місцеві молоді сімї роками стоять  у черзі на отримання земельних ділянок для будівництва власного житла!
Учасники акації протесту прийняли та зачитали звернення, яке ми подаємо у повному обсязі

Голові Тернопільської ОДА
Хоптяну В.А.
Голові Тернопільської обласної ради
Кайді О.П.
Голові Кременецької РДА
Михальчуку І.Б.
ЗВЕРНЕННЯ


На території Дунаївської сільської ради Товариством з обмеженою відповідальністю «Світ соломи» планується будівництво заводу по виробництву грибного міцелію. Про це громада довідалась з оголошення, опублікованому в газеті «Вільне життя» від 14 березня 2О12 р. На зустрічі з головою Кременецької РДА Михальчуком І.Б., яка відбулась 15 лютого, ним було публічно заявлено, що ніяких будов без згоди громади на території
сільської ради не буде. Однак всупереч його обіцянкам, без погодження із громадою, ТЗОВ «Світ соломи» розпочинає втілення свого проекту в життя. Вже пригнані «важка артилерія»: бульдозери. екскаватори, які готові в будь-який момент приступити до роботи. Згідно чинного законодавства відбулись громадські слухання жителів Дунаївської та Колосівської сільських рад, на яких громада виступила категорично проти будівництва.
Ми, жителі Дунаївської, Колосівської сільських рад

ВИМАГАЄМО:
1.Відмінити розпорядження №38 від 2О січня 2О12 р., видане головою Кременецької РДА Михальчуком І.Б., «Про надання дозволу Вишневській Ж.В. на розробку проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельних ділянок, що перебувають у її власності і знаходяться за межами населеного пункту на території Дунаївської сільської ради».
2.У разі невиконання нашої вимоги залишаємо за собою право на вчинення більш радикальних дій (пікетування Тернопільської ОДА, звернення до Президента України В.Ф.Януковича, перекриття автошляхів).


Від імені громад Дунаївської та Колосівської рад:
1.О. Капінос       
2. І.Мазурок         
4. В.Пасіула          
5. В.Чуповський   
6. В.Ковальчук        та ін.
Окрім того, керівники фракцій районної ради, які підтримують вимоги селян, звернулись до голови райради з вимогою про скликання позачергової сесії.

Голові Кременецької районної ради
                                                                                               Гуславському А. А.

                                                                                              Голів депутатських  фракціїй
Всеукраїнського обєднання
                                                                                              «Батьківщина»
                                                                                              Федишеної С. І. ,
                                                                                              Всеукраїнського обєднання 
                                                                                               «Свобода»
                                                                                               Смаглюка А. М. ,
                                                                                               «Фронту змін»
                                                                                                Стефанського В. А.


Шановний Андрію Андрійовичу !
  02.04.2012 р  у м. Кременці   перед  адмінбудівлею   районних органів влади   за адресою   вул. Шевченка , 56  та в залі засідань Кременецької районної ради відбулася протестна акція жителів  сіл, що  входять до Дунаївської та Колосівської  сільських рад, проти намірів будівництва  на землях, що відносяться до Дунаївської сільської  ради  і знаходяться за межами населеного пункту, заводу з виробництва грибного міцелію. Даній акції передували громадські слухання , що пройшли у названих сільських населених пунктах і на яких громади сіл виступили рішуче проти намірів будівництва заводу.
   Тому на виконання резолюції протестної акції і з метою захисту інтересів  жителів  даних територіальних  громад   просимо Вас,   відповідно до ст. ст. 46 .п.5  та 55 .п.6,  в   період з 04.04  по 10.04.2012 р. скликати сесію Кременецької районної ради, на якій розглянути питання щодо недопущення  будівництва заводу  з виробництва грибного міцелію  на території Дунаївської  сільської ради та прийняти звернення до голови Кременецької РДА І.Б.Михальчка  з вимогою про відміну розпорядження голови РДА №38 від 20.01.2012 р. « Про надання дозволу Вишневській Ж. В. на розробку проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельних ділянок, що перебувають у її власності і знаходяться за межами населеного пункту на території Дунаївської сільської ради»

     Голови депутатських  фракцій у  Кременецькій районній раді політичних  партій
     Всеукраїнського обєднання « Батьківщина»                      Федишена С. І.,
     Всеукраїнського обєднання « Свобода»                              Смаглюк  А. М.,
     « Фронту  змін»                                                              Стефанський В. А.
Виборці, які виходили на акцію протесту і ті, які не змогли прийти з різних причин, аби висловити свою позицію, сподіваються на розумне рішення депутатів різних рівнів, яке б відповідало їхнім переконанням, прагненням і сподіванням.
З виборцями спілкувався Віктор Хмілецький 



 
Депутат облради Богдан Гачкевич проголошує резолюцію народних зборів

 
Акція протесту біля стін Кременецької РДА та районної ради
 
Учасники зустрічі у Колосовій читають та коментують Конституцію України

 Виступає підприємець та меценат Володимир Чуба

Обурена громада із Дунаєва під час акції протесту у Кременці

                                                                                         
                         

No comments:

Post a Comment