19.5.12

ЗБАРАЖ ВІДКРИВАЄ ТУРИСТИЧНИЙ СЕЗОН ТЕРНОПІЛЛЯ


ЗБАРАЖ ВІДКРИВАЄ ТУРИСТИЧНИЙ СЕЗОН ТЕРНОПІЛЛЯ

6  травня у Збаражі відбулося відкриття туристичного сезону «Мандруємо замками
Тернопілля». Свято провели біля замкового палацу.
 Розпочалося дійство урочистим закладенням каменя під будівництво к і н н о -м и с т е ц ь к о г о театру під відкритим небом ім.Байди Виш-
нівецького.  Голова Тернопільського ОДА Валентин Хоптян пообіцяв збудувати театр до Дня незалежності і зауважив, що на Хортиці,  де побувала ціла делегація з Тернопільщини для вивчення побуту запорожців, є аналогічний кінно-мистецький театр під відкритим небом. Тут будуть встановлені трибуни,  сцена,  організована кінно-спортивна школа.
 
Готуємось до фестивалю «Вареник-фест»
 
Народні музиканти вітали усіх, хто приїздив до Збаразького замку
 Пам'ятний знак

Театралізований виступ козаків Кам’янець-Подільського міського військово-історичного товариства.

 
Очільник області Валентин Хоптян, народний депутат України Орест Муц також відвідали містечко народних ремесл
 
Розважали дітей артисти-клоуни
 
«Пластуни» розпалюють вогнище
 
І наливка, і домашня випічка, і соління, і ковбаски – усе для гостей фестивалю


Під воротами козаки стріляли з гармат. Майже справжню війну показували учасники Кам’янець-Подільського міського військово-історичного товариства. Чоловіки стріляли з рушниць під стінами замку. Було відтворено побут, зовнішній вигляд, тактичні прийоми вояків XVII сторіччя, які мешкали на наших теренах.
Також на святі виступали з концертною програмою народні колективи з різних куточків Тернопілля. Було продемонстровано виставку середньовічних суконь. Багато представників з районів розмістились у наметах. Вони пригощали гостей їжею і горілкою. Було представлено виставку народних умільців вишивки, плетіння. 
Гостей пригощали безкоштовною кашею та самогоном. Під час гуляння в рамках проведення «Вареник-фест» з’їли біля 6000 вареників. Усі бажаючі мали можливість викарбувати святкову монету на честь Збаража.
На галявині розклали свій табір представники “Пласту”.  Святкування завершилося феєричним вогняним шоу та передачею символічного ключа фестивалю місту Теребовля.
Думаю, всі гості і учасники свята залишились задоволеними.   Тож сподіваємося, що туристичний сезон на Тернопіллі буде вдалим, принесе задоволення нашим туристам і дохід у місцеву казну.
Ірина Баранова

1 comment:

  1. Ось контактні дані містера Бенджаміна про електронну пошту, lfdsloans@outlook.com. / Або Whatsapp +1 989-394-3740, який допоміг мені отримати кредит у розмірі 90 000,00 євро, щоб запустити свій бізнес, і я дуже вдячний, мені тут було дуже важко, намагаючись зробити шлях, оскільки матері-одинаки не були Легко зі мною, але за допомогою містера Бенджаміна поклав посмішку на моє обличчя, коли я спостерігаю, як мій бізнес зростає і розширюється. Я знаю, що ти можеш здивувати, чому я ставив такі речі тут, але мені справді потрібно висловити свою подяку, тому хто шукає за фінансову допомогу або переживаючи труднощі з тамтешнім бізнесом або хочете запустити бізнес-проект, ви можете переконатись у цьому і мати надію вийти з негараздів. Дякую.

    ReplyDelete