14.2.13

Креативний факультет талановитих



Для амбітних, дружних і успішних





Для повноцінного життя  в наш час важливо отримувати оперативну та об’єктивну інформацію. Саме тому сьогодні суспільство потребує висококваліфікованих спеціалістів, котрі здатні завжди знаходитися у вирі подій і виготовляти якісну інформаційну продукцію. Справжніх маує факультет журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука.

Факультет журналістики МЕГУ – це злагоджений колектив викладачів і студентів, це велика дружна родина. Тут кожен студент має змогу самореалізуватися, розвивати свої таланти. І для цього існують всі умови.


Для того аби майбутні спеціалісти якомога більше спілкувалися з відомими людьми, на факультеті  діє студентське інформаційне агентство. В СІА вже побували  такі видатні особистості України як: доктори наук, професори, академіки (Володимир Різун, Микола Євтух, Василь Лизанчук, Іван Крупський), книговидавці брати Капранови, гурт «Пікардійська Терція», заслужений артист України Богдан Бенюк, екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник, політолог Кость Бондаренко, відомі журналісти України Наталія Балюк, Володимир Мостовий та Михайло Батіг. І це ще далеко не весь перерахунок тих, з ким пощастило познайомитися студентам.
Проводиться на факультеті підготовка за двома напрямами - «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю». Тут готують  журналістів, фотомитців, телевізійників, прес-секретарів копірайтерів, PR-менеджерів,спічрайтерів тощо.
Навчання спецiалiстiв здiйснюється за стацiонарною i заочною формами. Навчання максимально пристосоване до потреб сучасних українських мас-медiа, i студенти, починаючи з третього курсу, вiдточують свою майстернiсть за такими напрямами: робота у пресi та в iнформагентствах, журналiстська робота на телебаченнi, фотожурналістика.
Також студенти можуть навчатись за спеціальністю «Комунікація», опановуючи програму, затверджену Університетом прикладних наук імені Яноша Кодолані (Угорщина) та за спеціальністю «Журналістика» за програмою навчання Краківської академії імені Анджея Фриза Моджевського. Закінчивши університет студенти отримують два дипломи – український і визнаний в усіх країнах ЄС угорський чи польський. Студенти, котрі навчаються за європейськими формами підготовки спеціальностей, слухають лекції провідних європейських фахівців, проходять стажування в Угорщині та Польщі.
Факультет постiйно співпрацює з Iнститутом журналiстики Київського нацiонального унiверситету iменi Тараса Шевченка та з факультетом журналiстики Львівського національного університету імені Івана Франка.
Окрім викладацького колективу факультету,  майбутніх фахівців готують відомі вчені - визнані авторитети в галузі журналістикознавства з Києва, Львова, інших наукових центрів України. Свої практичні навики та досвід передають студентам також Заслужені журналісти України.
Для того, щоб перевірити свої навички, студенти проходять стажування у провідних ЗМІ України, рекламних та ПР-агенціях, прес-службах органів влади. Під час проходження практики в обласних та всеукраїнських засобах масової інформації студенти завжди отримують схвальну оцінку. Випускники факультету журналістики МЕГУ  працюють у провідних мас-медіа України: на телеканалах «1+1», «Тоніс», “Рівне-1”, РТБ, “Сфера-ТБ”, в газетах «День», «Дзеркало тижня», «Україна молода», в інформагенції Укрінформ, у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України На факультеті виходить навчальна газета «Сьомий поверх», навчальні теле- і радіостудії. Готуючи журналістські матеріали у газету чи сюжети на радіо та телебачення, студенти на практи ці поринають у вир  роботи в обраній галузі.  

Щорічно на факультеті проходить традиційне свято під  назвою «Журналістська весна». Упродовж  тижня проводяться цікаві прес-конференції, зустрічі з видатними людьми, конкурси та інші заходи. Отож, сумно у нас  не буває. Приходьте до нас на факультет журналістики і приєднуйтесь до великої сімї амбітних, дружних та успішних!

Ірина Чорна, студентка факультету журналістики МЕГУ

No comments:

Post a Comment