11.4.13

Героям – слава!



Провідники національної памяті
Днями у Кременецькому лісоколеджі відбулась знакова подія. Проведено зустріч з письменником Романом Ковалем, який презентував одну з своїх книг «Кармелюки». У курені ,згодом полку «Кармелюків», сотником воював  Павло Гарячий, заступник лісової школи 1942-1943р.р. (тепер це вже лісоколедж).
Саме тут, в альма-матері, директор лісоколеджу Микола Ляховець представив гостей: знаного письменника  Романа Коваля та заслуженого артиста України бандуриста Тараса Силенка.
В актову залу лісоколеджу завітали студенти, викладачі, заступник директора Ельхам Карімов. Бандура Т.Силенка віднайшла струну боротьби, спокою і розуміння в душах слухачів. Захоплюючі розповіді Романа Коваля в поєднанні з патріотичними піснями у звучанні бандури переходили в бурхливі овації. В залі відчувалось: письменник з бандуристом віднайшли ключі до душ слухачів. Голова Кременецької РДА(2005-2010р) Василь Олійник запропонував присутнім проголосувати - чи згідні вони вшанувати свого героя, виступити ініціаторами звернення до виконавчих комітетів сільської ради с.Білокриниця та м. Кременець, назвати вулиці іменем Павла  Гарячого - заступника директора лісової школи, вчителя, наставника, патріота України. Всі учасники зустрічі підтримали цю ідею одноголосно.
Директор М. Ляховець щиро подякував Р.Ковалю та Т.Силенку за змістовний виступ.
На фото: В.Олійник та Р. Коваль у колишній  замковій каплиці лісоколеджу.
Василь Олійник,
Кременець

No comments:

Post a Comment