13.12.12

ДПС України інформує





Платники кременеччини сплатили до бюджету понад 54 млн.грн.

За одинадцять місяців 2012 року Кременецькою МДПІ до Зведеного бюджету мобілізовано 54654,6 тис.грн.податків і платежів, що на 6366,9 тис.грн. більше ніж відповідного періоду минулого року. Забезпечено виконання доведеного прогнозного завдання на 102,84%.
До місцевого бюджету за 11 місяців 2012 року поступило 40370,9 тис.грн. податків і платежів, що на 8034,9 тис.грн. більше проти відповідного періоду минулого року. Забезпечено виконання доведеного прогнозного завдання на 110,2%.
Надходження до Державного бюджету у січні – листопаді 2012 року по Кременецькій МДПІ склали 14283,6 тис.грн
Запроваджується РРО з використанням електронної контрольної стрічки
Для зручності суб’єктів господарювання податкова служба впроваджує ще один електронний проект завдяки якому платники податків з 01.01.13р. зможуть подавати звітність про використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), а саме електронну контрольну стрічку через мережу Інтернет. Які переваги даного електронного проекту і якими законодавчими документами передбачено нововедення, нам вдалося зясувати у начальника Кременецької МДПІ Міщука Ярослава Геннадійовича.
Запровадження електронної контрольної стрічки передбачено вимогами статті 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" зі змінами та доповненнями, відповідно до якої суб'єкти господарювання, які використовують РРО, надають по дротових або бездротових каналах зв'язку до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО або в пам'яті модемів, які до них приєднані.
Електронна контрольна стрічка повинна буде містити електронні копії всіх фіскальних чеків і Z–звітів. Передача вказаних копій документів до органів ДПС буде здійснюватись через модем – пристрій для передачі копій розрахункових документів і Z–звітів по дротових або бездротових каналах зв'язку. Відповідний наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у РРО та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби» від 08.10.2012 р. № 1057, зареєстровано у Міністерстві юстиції України 17 жовтня 2012 р. за № 1743/22055.
Ярославе Геннадійовичу які переваги надасть платникам податку запровадження ДПС такого сервісу?
Запровадження такого сервісу надасть платникам податків безліч переваг: по-перше, зменшить витрати на друкування та зберігання контрольних стрічок (надасть можливість суб'єктам господарювання не друкувати на папері і не зберігати протягом 3 років паперову контрольну стрічку РРО); по-друге, спростить формування та подання звітності про використання РРО (система автоматично формуватиме звіти); по-третє, органами ДПС проводитиметься менша кількість перевірок завдяки застосуванню дистанційного контролю.
Таким чином, зазначені норми законодавства є підставою для запровадження нового сервісу для платників податків, які використовують РРО з контрольною стрічкою в електронній формі, а саме: подання ними звітності до органів ДПС в електронному вигляді (через Інтернет).

                                                            Святослав Бодяк

До уваги платників податків!

У середу,  19 грудня 2012 року,  з 11.00 до 12.00 год на ваші запитання щодо оподаткування юридичних і фізичних осіб та подання звітності в електронному вигляді відповідатиме начальник відділу оподаткування юридичних осіб Бендасюк Марина Василівна за телефоном 2-42-27.


Начальник Кременецької МДПІ                                    Я.Г.Міщук
Вик.Федоринчик С.П.
2-28-17
Державна податкова служба України посилює заходи щодо контролю за ринком підакцизних товарів

З метою підвищення рівня сплати акцизного податку, посилення контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, активізації заходів із протидії незаконному обігу підакцизних товарів Державною податковою службою України розпочато проведення  комплексу організаційно-практичних заходів під умовною назвою «Акциз».
Одним із завдань вказаних заходів є ліквідація тіньового ринку лікеро-горілчаної продукції. Період Новорічних та Різдвяних свят обрано не випадково, адже саме у цей період як ніколи активізується тіньовий ринок алкоголю.
Нагадаємо, що з початку 2012 року співробітниками податкової міліції Тернопільської області з незаконного обігу вилучено 15,7 тис. літрів алкогольних напоїв,  понад тисячу літрів спирту, викрито 5 фактів незаконного виготовлення алкогольної продукції.
Завершено розслідування та направлено до суду 12 кримінальних справ стосовно осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованого алкоголю, із яких на даний час 7 розглянуті судами. Осіб, стосовно яких винесені обвинувальні вироки, притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів, а вилучений фальсифікат конфісковано.

О.В. Кондратюк,
                       в.о. заступника начальника                                                                                   
ВПМ Кременецької МДПІ
Повторно звертаємо увагу
           
            Кременецька МДПІ ще раз звертає увагу всім платникам податків, що з 01.01.2012року набув чинності національний класифікатор України ДК 009:2010»Класифікатор видів економічної діяльності», затверджений наказом Держспоживстандарту від 11.10.10 №457 (із змінами від 29.11.10 №530).
            Згідно з зазначеним наказом старі КВЕДи (ДК 009:2005) діють до 01.01.13р., після чого усі суб’єкти підприємництва зобов’язані замінити їх на нові КВЕД.
            З метою попередження виникнення черг та проблемних ситуацій щодо зміни КВЕДів радимо всім платникам податків не відкладати на кінець року, а завчасно замінити КВЕД (ДК 009:2005) на нові (ДК 009:2010). Для цього необхідно звернутися до державного реєстратора юридичних та фізичних осіб районної державної адміністрації за місцезнаходженням юридичної особи або місцем проживання фізичної особи – підприємця.  
 

No comments:

Post a Comment