26.12.12

ДПС України інформує



«Податковий Миколай»  завітав у школи Кременеччини

Напередодні Святого Миколая заступник начальника Кременецької МДПІ Наталя Антонівна Лука щук нагородила переможців першого районного етапу Всеукраїнського
 конкурсу  дитячої творчості «Податки очима дітей-2012р.»
Перший етап Всеукраїнського конкурсу  проводився серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів таких вікових категорій:
І  категорія:  9 - 11 років;
ІІ  категорія: 12 - 15 років.
Конкурс проводився за такими напрямами дитячої творчої діяльності з податкової тематики:
1. Художні твори;
2. Твори декоративно - прикладного мистецтва;
3. Літературні твори.
На конкурс  було представлено 17 художніх та 10 літературних творів.
Переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Податки очима дітей -2012»  стали Іваницька Христина (Кременецька ЗОШ №1) та Фасолько Тетяна (Кременецька ЗОШ №4).
            В районному етапі Всеукраїнського конкурсу «Податки очима дітей -2012» перемогу за напрямом «Художні твори» здобули Кокарєва Ірина Сергіївна (Кременецька гімназія) та Іванюк Каріна Русланівна (Сапанівська ЗОШ);
за напрямом «Літературні твори»- учениці Розтоцької ЗОШ Кравець Лілія Миколаївна та Підлісецької ЗОШ Охрімчук Віта Сергіївна.
            Наталя Антонівна, побажала переможцям конкурсу  успіхів у навчанні, удачі і ще вищих перемог у майбутньому конкурсі «Податки очима дітей».          


З 1 січня 2013 року вступає в дію податок на нерухоме майно

    З 1 січня 2013 року вступає в дію стаття 265 Податкового кодексу України про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відповідно до цієї норми, платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі не резиденти, які є власниками обєктів житлової нерухомості.
            Житлова нерухомість оподатковується відповідно до ставки податку, яка встановлюється сільською, селищною або міською радою. Для квартир, житлова площа, яких не перевищує 240кв.метрів, та житлових будинків – 500 кв.метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. У разі перевищення цих показників ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.
            Обчислення суми податку здійснює податкова служба за місцем знаходження обєкта житлової нерухомості.
            При нарахуванні суми податку враховується зменшення, яке надається один раз на базовий податковий період, тобто рік і до одного обєкта нерухомості за вибором (якщо їх декілька у власності):
-          для квартир до 120 кв.м.
-          для жилих будинків до 250 кв.м.
Тобто податок на нерухомість нараховується на житлову площу, яка перевищує ці показники.
            До 1 липня звітного року органи державної податкової служби надсилають платникам податків – фізичним особам податкове повідомлення –рішення про суму податку на нерухомість. У разі виникнення питань щодо суми податку, платники мають право звертатися до податкової для звірки даних і врегулювання відповідних питань.
            Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до лютого цього ж року подають до органу податкової служби декларацію за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України.
Податкове зобовязання, згідно з повідомленням-рішенням необхідно сплатити:
- фізичним особам протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення рішення;
- юридичним особам – авансовими внесками щокварталу до 30 числа, що наступає за звітним кварталом, в сумі, яка відображається в річній податковій декларації.
Водночас, не оподатковується житлова нерухомість, яка :
- перебуває у власності держави або територіальних громад (їх спільній власності);
- розташована в зонах відчуження та безумовного (обовязкового ) відселення ; 
-є будівлею дитячих будинків сімейного типу;
- є садовий або дачний будинок, але не більше одного такого обєкта на одного платника податку;
- належить багатодітним сімям та прийомним сімям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого обєкта на сімю.   


Зустріч із бізнесом


Нещодавно в Кременецькій МДПІ відбулася зустріч начальника Кременецької МДПІ Ярослава Міщука з представниками бізнесу. У ході зустрічі Ярослав Геннадійович відмітив, що основним завданням податкового органу сьогодні, як сервісної служби, є створення комфортних умов платникам податків та належне їх обслуговування, розширення переліку послуг, які надаються платникам податків. Звернув увагу присутніх на створення та функціонування низки податкових сервісів, діяльність яких ініційована ДПС України:»Пульс податкової», «Єдина база податкових знань», «Податковий асистент» «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Реєстр платників ПДВ».
            Важливим питанням для субєктів господарської діяльності –фізичних осіб - є подання звітності в електронному вигляді. Деякі підприємці ще не дуже вміють користуватися комп»ютером та Інтернетом, однак розуміють, що необхідно застосовувати прогресивні форми роботи. Ключі для передачі звітності засобами електронного звязку видаються державною податковою службою безкоштовно.
            Присутніх було ознайомлено з новаціями в податковому законодавстві, що стосуються спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.
            У зустрічі із представниками малого та середнього бізнесу прийняв участь голова осередку Асоціації платників податків у Кременецькому районі Володимир Ананійович Стефанський. Він відмітив, що осередок Асоціації платників податків засновано для проведення спільних дій, спрямованих на створення атмосфери довіри та партнерських відносин між платниками податків й органами державної податкової служби. 
            На завершення заходу Ярослав Геннадійович висловив сподівання, що платники податків все більше і більше будуть відчувати себе рівноправними партнерами податкової служби.


                       
         Хочете на прийом – будь ласка

   Відповідно до графіка особистого прийому громадян керівниками та іншими посадовими особами Кременецької міжрайонної державної податкової інспекції з начальником інспекції Ярославом Геннадійовичем Міщуком ви можете поспілкуватися кожного першого та третього понеділка кожного місяця з 14-ї до 17-ї години. Перший заступник начальника Ольга Петрівна Тівон чекає відвідувачів кожного другого, четвертого понеділка з 10-ї до 13-ї години. Заступник начальника Наталя Антонівна Лука щук  приймає відвідувачіва кожну першу, третю середу з 10-ї до 13-ї години. В.о. заступника начальника відділу податкової міліції Кременецької МДПІ приймає відвідувачів кожну другу, четверту середу з 10-ї до 13-ї години.
Графік прийому інших посадових осіб:
Начальник відділу оподаткування юридичних осіб Марина Василівна Бендасюк – другий, четвертий четвер з 10-ї до 13-ї години;
Начальник відділу оподаткування фізичних осіб Роман Васильович Валець кий –перша, третя п»ятниця з 14-ї до 17-ї години;
Начальник відділу податкового контролю юридичних осіб Зінаїда Степанівна Довганюк – друга, четверта середа місяця з 14-ї до 17-ї години;
В.о.начальника відділу інформатизації та обліку платників податків Олександр Олегович Грушицький –третій четвер з 14-ї до 17-ї години;
Завідувач сектору прогнозування, аналізу, обліку та звітності Світлана Петрівна Бойко-друга, четверта п»ятниця місяця з 14-ї до 17-ї години;
Завідувач юридичного сектору Галина Степанівна Мельник – другий, четвертий вівторок з 10-ї до 13-ї години;
Завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Світлана Петрівна Федоринчик – третій вівторок з 10-ї до 13-ї години;
Завідувач сектору погашення податкового боргу Лариса Михайлівна Ткачук – перший вівторок з 14-ї до 17-ї години;
Попередньо записатися на прийом можна у робочі дні за телефоном 2-19-79.
  
Ключі електронного підпису швидко і безкоштовно видає податкова інспекція

            Державна податкова служба України для платників податків запровадила новий сервіс: можливість вільно завантажувати програми для створення електронних звітів та безкоштовно видавати ключі електронного підпису. Таку послугу надаватимуть у Центрі сертифікації електронних ключів.
            Для отримання посиленого сертифіката ключа для юридичної особи необхідні наступні документи:
-          заповнена та підписана заява на реєстрацію та заява на приєднання для отримання посиленого сертифіката ключа встановленого зразку та дозвіл на використання персональних даних підписувача для реєстрації підписувача у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та формування посиленого сертифіката відкритого ключа;
-          оригінал статуту юридичної особи або його нотаріально засвідчена копія(надається виключно для ознайомлення);
-          документи, що підтверджують повноваження керівника заявника (копія наказу про призначення) ;
-          документи, що підтверджують належність підписувача до юридичної особи – заявника та його повноваження, засвідчені печаткою та особистим підписом керівника юридичної особи;
-          копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів;
-          копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного номера ДРФО керівника та головного бухгалтера ), у разі, якщо формують сертифікати для керівника та бухгалтера.
Копії та витяги, крім нотаріально засвідчених, засвідчуються підписом керівника та печаткою юридичної особи, а також підписом уповноваженої особи ЦСК якій пред»являються копії разом з оригіналами. Використання факсимільного підпису при завіряні документів не допускається.
Для отримання посиленого сертифіката ключа для фізичної особи необхідні:
- копії паспортів заявника та підписувачів   (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів;
    - довідки про присвоєння ідентифікаційного номера ДРФО;
-          заповнені заявки на приєднання та реєстрацію.
    

No comments:

Post a Comment