15.10.12

Хто батькам туманить голови?


Резонанс

…Нещодавня акція батьків дошкільнят, котрі ходять до дитячих садочків Кременця, викликали ряд поспішних заходів з боку керівництва районної ради.
Зразу ж голова Кременецької  райради Андрій Гуславський повідомив через створений ним інформаційний центр, що «кошти, заплановані під час формування районного бюджету на 2012 рік на утримання дитячих садочків, у тому числі міста Кременець, отримані за призначенням у цілковитому обсязі»…  Насправді ж, з районного бюджету на утримання дошкільних закладів Кременця взагалі коштів ніхто не передбачав і поступило на ці потреби міської ради… аж нуль гривень. Тобто, говорить пан Гуславський не всю правду, або ж чисту брехню… Іншими словами, офіційно туманить голови батькам дітей дитячих садочків. Хіба що за правду можна сприйняти його фразу про кошти у «цілковитому обсязі», якщо він мав на увазі нуль гривень. Тоді це - чиста правда, як сльоза. Але від такої правди у батьків навертаються інші сльози, справжні і гіркі. Бо діти від таких ось лукавих звітів районного чиновника не повинні страждати, а батьки мають право знати правду. Тільки не ту, яку їм навязує голова районної ради. Бо його «правда» і та, яка цікавить батьків, різняться між собою за змістом і суттю. Адже кошти, які отримала додатково міська рада у жовтні місяці з державного бюджету  в сумі 58 тисяч, передбачено на погашення заборгованості із заробітної плати апарату міської ради, інші 340 тис. будуть використані у листопаді-грудні як зарплата працівникам дитячих садочків. Наразі міська рада не має у своєму розпорядженні коштів навіть на придбання канцтоварів, не говорячи вже про відрядні кошти чи утримання службового автомобіля. Загалом же апарат міської ради цьогоріч «задовольняється»  сумою близько 440 тис. грн., хоча у минулі роки вона булу значно більшою… Натомість апарат районної ради завдяки тому ж Андрію Гуславському «транжирить» на своє утримання майже 2 млн. гривень.
Звинувачення ж на адресу міського голови Олексія Ковальчука щодо фінансування КП «Міськводгосп» також не в’яжуться із реальними подіями. Оскільки в травні нинішнього року за дорученням тієї ж керівної верхівки довірена особа «регіоналів» - начальник Кременецької міжрайонної держфінінспекції Людмила Станько - не знайшла у діях комунального підприємства «Міськводгосп» ніяких порушень. Натомість незалежна аудиторська перевірка, проведена уже у вересні цього ж року, виявила суттєві фінансові порушення, в результаті яких міський бюджет недоотримав близько 300 тис.грн. У цьому підприємстві, м’яко кажучи, жирували в той час, коли міський голова брав позики  на утримання комунальної сфери, в тому числі й дитячих садочків. Тож сьогодні варто цю проблему вирішувати спільними зусиллями та коштами з різних бюджетів і не додавати їй політичного забарвлення…
(Вл.інф.)

No comments:

Post a Comment