24.1.13

День Соборності



Сила нашої держави – у єдності народу, неподільності земель
 Урочиста хода до мосту єднання у Підволочиську
 Народний депутат України Михайло Головко очолює колону, яка крокує на зустріч побратимам із Хмельниччини
 Братерська зустріч єднання на Збручі
Гімн України виконують депутати від ВО «Свобода» Богдан Гачкевич і Андрій Смаглюк
…Минає 95-років з часу проголошення УНР самостійною і незалежною державою. Через рік після четвертого Універсалу Центральної Ради, саме 22 січня 1919 року, на Софійській площі у Києві відбулось урочисте проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР у єдину Велику Україну. Багато з нас були учасниками живого ланцюга, утвореного сотнями тисяч наших співвітчизників, який зєднав у 1990 році Львів і Київ. Тоді кожен із нас відчував особливе піднесення, яке засвідчило прагнення українського народу до єдності і свободи. Такі ж відчуття переповняли учасників акції «Разом ми сила! Ланцюг єдності у День Соборності».
Не зважаючи на страшну ожеледицю і дощ, який перетворював дороги і стежки України в суцільну ковзанку, тисячі наших краян взяли участь у відзначенні Дня Соборності, створивши живий ланцюг братів і сестер українців із західних областей із побратимами подільського краю.
Міст на Збручі між Підволочиськом Тернопільської області і Волочиськом Хмельниччини став місцем вже традиційного Свята Єдності.
Цьогоріч на мості єднання першими зустрілись представники ВО «Свобода» і повязали  полотнища прапорів, які принесли до мосту, символізуючи єдність Галицько-Волинського краю і Поділля, Заходу і Сходу України.
 Свої прагнення до єдності того дня демонстрували усі мешканці нашого краю, вітаючи учасників урочистої ходи . Нині у акції єднання взяли  участь народні депутати України, зокрема Михайло Головко, наш обранець від ВО «Свобода», який  звернувся до учасників свята, нагадавши про уроки історії УНР.
-       Той, хто не хоче годувати власну армію, буде годувати чужу, - нагадав Михайло Головко, аналізуючи ситуацію в Україні. – Наша армія переживає сьогодні період розвалу, суттєве обмеження у фінансуванні Збройних Сил України може стати причиною послаблення боєздатності нашого війська. Саме таку помилку допустив колишній президент УНР Михайло Грушевський. Чим усе скінчилось, ми знаємо. Подібна ситуація повторюється і сьогодні…
Михайло Головко закликав усіх українців до єднання, бо саме у ньому – наша міць, могутність держави - у єдності українських земель, а сила народу – у згуртованості людей.
Того ж дня День Соборності України разом із краянами відзначили народні депутати України від ВО «Свобода» Олександр Мирний, Ігор Сабій, керівники районних організацій ВО «Свобода», депутати рад різних рівнів, активісти партій, студентська молодь, ветерани.        
   У ланцюгу єднання взяв участь Віктор Хмілецький 

No comments:

Post a Comment