9.9.12

Роздуми вчителя



Обираючи профіль -  обираєте майбутнє
Серпень. Кажуть, цей місяць пахне яблуками, грушами, медом, кавунами, хлібами. А як на мене, то серпень пахне школою. Адже саме у ці дні батьки збирають дітей на навчання. Саме у ці дні «жнива» у випускників: вони отримують запрошення в омріяні вищі навчальні заклади, згадують тестування,  навчання, учителів; загадують на майбутнє.
Залежно від того, куди поступило «чадо», батьки або з гордістю оголошують знайомим, або ганять… але не того, хто вчився, а того, хто вчив і школу. І зовсім не задумуються про свою роль. Роль «спрямовуючої» руки у цьому процесі. Адже вибирати ВНЗ та спеціальність потрібно не інертно (куди ближче), не хаотично (куди пройде) і не в останніх півроку перед закінченням школи (найму репетиторів і вивчать за шість місяців шестирічний курс!). Стародавні греки говорили: «Беручи щось мізерне швидко, можеш втратити щось важливе».
Сучасна система освіти пропонує профільне навчання недарма. Саме така система дозволяє учням 10-11 класів поглиблено вивчати ті предмети, з якими пов’язуєш майбутнє ( принаймі, тестування та вступ до ВНЗ).
У Кременецькій ЗОШ І-ІІІ ст.№ 5 профіль географічно-природничий: поглиблено вивчаються географія, екологія, біологія. В активі наших випускників перемоги на районних та обласних предметних олімпіадах з географії, біології, екології, української мови, правознавства, перемоги на Всеукраїнських учнівських олімпіадах з географії. Команда нашої школи «Екстрім», під керівництвом учителя вищої кваліфікаційної категорії Якимович Л.С. ( у цьому році за роботу з обдарованими дітьми була нагороджена премією Верховної Ради), уже чотири роки поспіль представляє Тернопільську область на Всеукраїнському турнірі юних географів, отримуючи відзнаки та нагороди. І як наслідок, наші випускники поза конкурсом проходять в університети (Захарчук О, Зуб Я.), отримують звання «Кращий випускник року» та стипендію фонду Клименка (Верещак О.) успішно навчаються у ВНЗ, здобувають звання «Кращий студент факультету» (Марченко Т.), стають активними учасниками студентських наукових конференцій та конкурсів.     
У старших класах учителі нашої школи практикують використання  інформаційно-комунікаційних технологій: комп’ютерний клас, телевізор, мультимедійний проектор.
Тож шановні батьки та старшокласники! Задумуйтесь про своє майбутнє вже сьогодні. Вибирайте мету та правильний шлях її  досягнення. А ми завжди вас радо зустрінемо та допоможемо на цьому нелегкому шляху.
Алла Марченко,
заступник директора
 з навчально-виховної роботи Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. №5

No comments:

Post a Comment